Инвеститорът на милиардерите Джордж Сорос повтори своето неотдавнашно предупреждение за

...
Инвеститорът на милиардерите Джордж Сорос повтори своето неотдавнашно предупреждение за
Коментари Харесай

Сорос: Коронавирусът може да убие ЕС

Инвеститорът на милиардерите Джордж Сорос повтори своето неотдавнашно предизвестие за възможната орис на Европейския съюз , предупреждавайки, че блокът може да почине от икономическото злополучие , провокирано от коронавирусната рецесия, в случай че не стартира да издава облигации в помощ на най-слабите си членове .

" Ако Европейски Съюз не е в положение да го обмисли в този момент, той може да не е в положение да преодолее провокациите, пред които е изправен сега ", разяснява Сорос, представени от " Ройтерс ". " Това не е теоретична опция, може да е трагичната действителност ", акцентира той.

Според вложителя издаването на облигации за подкрепяне на страните ще изисква Брюксел да поддържа кредитен рейтинг AAA, което значи нуждата от разрешаване на нови налози за покриване на разноските на облигациите. " Данъците би трябвало единствено да бъдат позволени, те не би трябвало да се ползват ".

Сорос разяснява и тематиката, която разиска предходната седмица - решението на Конституционния съд на Германия, че Европейската централна банка е надхвърлила мандата си с покупката на държавен дълг в границите на количествената си облекчаваща стратегия (печатане на пари в брой). Германският съд даде тримесечен ултиматум на банката, с цел да обоснове пропорционалността на покупките на облигации, и предизвести, че Бундесбанк ще отпадне от програмата, в случай че не бъде открито решение. В невиждан отговор Европейската комисия заплаши да съди Берлин .

В изявлението си в петък Сорос изясни, че " облекчаването на разпоредбите за държавна помощ, които са в интерес на Германия, са изключително несправедливи по отношение на Италия , която към този момент бе болен човек на Европа и тогава бе най-силно наранена от COVID-19 ".

Попитан за Брекзит Сорос изясни, че се тормози за Италия, в случай че изпадне от Европейски Съюз, това може да е началото на края за блока . " Какво би останало от Европа без Италия ", пита той.

Сорос не е единствен в опасенията си по отношение на слабите резултати на Европейски Съюз в изискванията на коронавирусна рецесия . Миналата седмица " Блумбърг " заяви, че неуспехът на Брюксел да " построи взаимна фискална отбрана " против ковид и " неналичието на сплотена фискална политика " към този момент трансфораха еврото в една от най-слабите огромни западни валути , предизвиквайки действителни страхове за бъдещето на блока .
 Приближен на Тръмп атакува Сорос и Ротшилд, експлоатирали пандемията, с цел да постановат надзор
Приближен на Тръмп атакува Сорос и Ротшилд, експлоатирали пандемията, с цел да постановат надзор

Прокарвали ползите си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР