Инвеститорът на Алепу е предвиждал изграждане на курортен комплекс, а

...
Инвеститорът на Алепу е предвиждал изграждане на курортен комплекс, а
Коментари Харесай

Министър Личев показа документи: Инвеститорът на Алепу не е искал да прави подпорна стена, а курортен комплекс

Инвеститорът на „ Алепу ” е предвиждал създаване на курортен комплекс, а не подпорно оборудване. Това стана ясно от отговора на служебния министър на околната среда и водите Асен Личев в границите на парламентарния надзор.

„ Не мога да се съглася, че вложителят, който е подал капиталовото желание за първичната преценка на Оценка на въздействието върху околната среда, е написал, че ще прави подпорно оборудване. Нищо сходно. В ръцете ми е решението на директорката на РИОСВ-Бургас от 29. 12. 2017 година Инвеститорът желае да му съгласуват капиталово предложение за създаване на курортен комплекс, включващ „ Алепу вилидж ” и „ Алепу бриз вилидж ”. С капиталовото предложение се планува построяването на курортен комплекс със сборна повърхност 20 858 кв. м. По-нататък са написани стаи, тоалетни, бани. Някъде надолу се написа, че то ще играе ролята на подпорно оборудване, само че това са пилоните в пясъка и скалите, които по-късно служат като по-здрава основа на постройката ”, обясни министърът.

Личев напомни, че е сменил директорката на РИОСВ-Бургас, която е подписала това решение. „ Цялата документи в този момент е в прокуратурата, чакаме решение на съда ”, уточни министърът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР