Инвеститорът Дънди прешъс металс Челопеч, благодарение на който най-високата средна

...
Инвеститорът Дънди прешъс металс Челопеч, благодарение на който най-високата средна
Коментари Харесай

Гимназия на Дънди в топ 3 по успех

Инвеститорът " Дънди прешъс металс Челопеч ", с помощта на който най-високата междинна заплата у нас е в село Челопеч,  към този момент 15 години извършва стратегия за вложения в обществото.
Един от най-успешните планове в обществената политика на компанията е Частната профилирана гимназия за чуждоезиково образование „ Челопеч “ . Дружеството е притежател на образователното заведение, основано през 1995 година вследствие на взаимна самодейност на управлението на рудник „ Челопеч “ и община Челопеч. Компанията обезпечава напълно финансирането за учебното заведение. Единствен доход е годишна образователна такса от 500 лева . Училището е измежду първите три по триумф в София област и измежду 50-те най-хубави в страната.

Целта на програмата за вложения в обществото на " Дънди " е да благоустрои инфраструктурата и да поддържа планове с публично значение за общините, в които работи - Челопеч, Чавдар и Златица, както и община Крумовград.  

За общините от Средногорието - Челопеч, Чавдар и Златица, в интервала 2004 – 2018 година за вложения в обществото са предоставени над 15 млн. лева Парите са употребявани за възстановяване на изискванията за живот на жителите на Челопеч, Чавдар и селищата към община Златица - Карлиево, Църквище, Петрич. Насочени са главно за инфраструктура, обучение, опазване на здравето, спорт, просвета, изкуство и развиване на предприемачество.

Само за предходната година в Челопеч, Чавдар и Златица са вложени общо 683 000 лева

С 400 000 от тях в Челопеч е разширена системата за видеонаблюдение на основни кръстовища, входно-изходни точки, места за публично прилагане и други. Целта е да се усъвършенства успеваемостта на контрола и да се увеличи сигурността на жителите.

В община Чавдар пък е изработен фолклорен център, който е първият интерактивен в България. Основни участници в осъществяването на плана са представители на локалната общественост и доста млади български експерти и актьори с интернационален опит. За първите 4 месеца от отварянето фолклорният център е посетен от близо 1400 индивида.

Средствата, планувани за община Златица, обичайно се разпределят по равно сред три обитаеми места. В Църквище, Карлиево и Петрич главната част беше вложена за рехабилитация на улична мрежа, както и за дофинансиране на културните календари и празници на трите села.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР