Инвеститор в Родопите стои зад успешното получаване на резидентска виза

...
Инвеститор в Родопите стои зад успешното получаване на резидентска виза
Коментари Харесай

Ето кой е помогнал на Божков да избяга в Дубай

Инвеститор в Родопите стои зад сполучливото приемане на резидентска виза на Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от в Дубай, твърди 24rodopi.com.

Става въпрос за руско-гръцкия милиардер Иван Савидис. Списание „ Форбс “ слага предприемача на 1335-о място по благосъстояние в света със положение от 1,6 милиарда $. Спорeд неофициалните версии на проверяващите в България, точно околните връзки сред най-богатия българин и олигарските Джиджи Бекали и Иван Савидис, са в основата на „ бягството “ на Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от от родното правораздаване и установяването му в Дубай. В същото време всички активи на хазартния необут са блокирани, а самият Божков разкри, че се „ устоя с помощта на богати другари “.

Цветомир Найденов за Божков: Велинградският Али Баба ще ни споделя приказка за Деня на детето

61-годишният Савидис е от руско-гръцки генезис. Той взе участие сполучливо в приватизацията на част от пристанището в Солун посредством компания, основана в Дубай. Множество връзки пък водят до извода, че Dubai port SW е владеене точно на Савидис и посредством нея Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от се е сдобил с „ резидентска виза “, която му разрешава да остане и живее в Емирствата против вложения в локалната стопанска система.

24rodopi напомня, че през 2015 година Иван Савидис стана притежател на 30 декара терен край кирковското село Подкова. Целта на инвестицията бе там да се построи тютюнева фабрика, в която сезонно да работят над 100 души. Намеренията обаче по този начин и не бяха осъществени.

Именно тютюневият бранш издига Иван Савидис. Роден е на 27 март 1959 година в обитаемото от понтийски гърци грузинско селце Санта. 21-годишен постъпва в Донската държавна цигарена фабрика в Ростов на Дон. Издига се от елементарен служащ до зам.-директор. След това се хвърля в частния бизнес и оглавява компанията „ Донской табак “, купува и летището в Ростов. Прави милиони в цигарения бизнес, след това преуспява и в производството и търговията с охладено месо, селскостопански и рибни артикули и други Говори се, че дава самун на повече от 17 000 души. Постепенно основава мощния холдинг "Группа Агроком ", който търгува по целия свят. Интересите му обаче не завършват с правенето на пари. Цигареният барон, както е прочут Савидис, влиза и в политиката. Два пъти е избиран като народен представител от партията Единна Русия. Счита се за персонален другар на Владимир Путин, който го е награждавал с медал „ За заслуги към отечеството “.

Румяна Коларова разкри за какво Божков няма да успее в опитите си за дестабилизация на страната

Голямата му пристрастеност е футболът. Известно време е президент и притежател на двата клуба от Ростов на Дон - Ростов и СКА. През 2012 година купува контролния пакет акции на гръцкия футболен клуб ПАОК (Солун). Според медиите в южната ни съседка планът му с един от най-популярните тимове цели създаване на имидж, с цел да влезе и в локалната политика. Савидис влага десетки милиони евро в ПАОК, където преди няколко години игра и Димитър Бербатов.

В Кирково разпореждаха големи очаквания за възкръсване на локалната стопанска система с отварянето на фабриката. Тя трябваше да се появи на мястото на някогашния боен училищен лагер, като в нея намерят прехранване най-малко 150 души. Целият терен, към който гръцкият вложител бе показал интерес, е 63 дка. Към този миг обаче, инвестицията по този начин и не е осъществена в цялостния си размер.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР