Инвеститор планира да вложи 124 милиона евро или над 240

...
Инвеститор планира да вложи 124 милиона евро или над 240
Коментари Харесай

Правят комплекс за производство на жп части за 240 милиона лева в Бургас

Инвеститор възнамерява да вложи 124 милиона евро или над 240 милиона лв. в построяването на база в Бургас за произвеждане на железопътни колела, оси, гуми и други сходни. Интересът е от страна на компанията " 2 МЕКС " ЕАД, която има намерение да отвори там сред 240 и 384 работни места.

Това излиза наяве от подадена докладна бележка от кмета на морския град Димитър Николов до Общинския съвет. С документа той дава авансово единодушие за продажбата на поземлени парцели на сдружението.

" Инвеститорът ще построи производството, което е мощно лимитирано в международен мащаб ", се показва в документа. Плановете са създаваната продукция да бъде осъществена, както на европейския, по този начин и на международния пазар.

Целият комплекс би трябвало да бъде ситуиран на повърхност към 62 декара, като съгласно докладната подобаващи терени има в индустриална зона " Север " и в " Индустриален и логистичен парк - Бургас ".

От докладната излиза наяве още, че за реализацията на инвестицията е належащо създаване на жп гара и нова железопътна връзка към съществуващата железопътна инфраструктура.

Компанията има намерение в първия стадий на инвестицията да бъдат вложени 167,4 милиона лв., както и да бъдат отворени 115 работни места.

С документа кметът дава авансово единодушие за продажба на терен за задачата без търг или конкурс на цена по-ниска от пазарната, само че не по-ниска от данъчната оценка на парцела.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР