Инвеститор от Малайзия с интерес да развива летището край Русе.

...
Инвеститор от Малайзия с интерес да развива летището край Русе.
Коментари Харесай

Частен инвеститор от Малайзия ще възроди летището край Русе

Инвеститор от Малайзия с интерес да развива летището край Русе. Общинският съвет даде авансово единодушие общината да го продаде без търг или конкурс.

Русе

Въпреки че летището не работи от 30 години, в този момент има късмет да се възроди още веднъж. интерес към него демонстрира компания от Малайзия, която има намерение да влага над 60 милиона лв.. Ще бъдат издигнати нови халета и писта, както и център за образование на водачи. Русенци се надяват с отварянето на летището да се разкрият нови работни места, както и стопанската система в града да се съживи. А и поради летището на всички места по света ще се знае къде е Русе.

Русенци си спомнят с носталгия времето, когато са употребявали комфортния и бърз авиотранспорт. Затова в този момент са удовлетворени, че има късмет летището в Щръклево още веднъж да посреща пасажери.
Владислав Йорданов: Ще има работни места и освен от Щръклево, тъй като всеобщо от Щръклево младите си отпътуваха. Николай Стоянов: Това е още един тип превоз плюс речния, автобусния и железопътния и това ще бъде един плюс. Иванка Кръстева: Наистина има доста пътуващи. За по-бързо ще си свършат работата.
Идеята на вложителя е да построи логистичен център, където междинно ще кацат и ще презареждат самолети. В началото летището ще бъде център за образование на водачи.
Пенчо Милков - кмет на община Русе: Мечтата ми е да се случи това. Ще отделим и средства за вероятно връщане в наша благосъстоятелност на парцела, в случай че до избрания брой години, мисля 3, не осъществят това, което оферират.
Компанията ще кандидатства пред Българската организация за вложения за приемане на документ за вложител клас " А ". Общинският съвет даде период от 6 месеца на компанията това да се случи, след което продажбата ще се реализира по цена, която ще дефинира общината.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР