Инвеститор от Германия прави най-голямата инвестиция в историята ни –

...
Инвеститор от Германия прави най-голямата инвестиция в историята ни –
Коментари Харесай

1 млрд. евро от немски инвеститор във ВЕИ-та

Инвеститор от Германия прави най-голямата инвестиция в историята ни – над 1 милиарда евро, в Северозападна България във възобновими енергийни източници. Производствената мощ ще е колкото един блок на АЕЦ „ Козлодуй ”.

Това разгласи министърът на стопанската система Никола Стоянов в „ Здравей, България ”.

Следващите няколко месеца се надяваме инфлацията да спадне сензитивно. Не просто се надяваме, а работим за това. Първата стъпка бяха енергийните източници – газът спадна, сега е значимо депутатите да решат за над 200 лв. отплата за тока, добави той.

Министърът прикани народните представители да гласоподават и компенсиране поради цените на газа. Компаниите, с цел да са сигурни и да имат твърда предвидимост, държат да има гласувано, че в случай че цената се качи над 200 лева, ще бъдат обезщетени. Това ще помогне за понижаване на инфлацията, акцентира Стоянов.

По думите му 3% инфлация, какъвто е критерият за еврозоната, звучи прекомерно оптимистично. Със сигурност към 5%,6%,7% би било търпимо в тази обстановка на годишна база. На месец ще продължи да спада, сподели още той.

Министърът разяснява и прехвърлянето на активността на „ Лукойл ” напълно в България от 1 януари.

Според него това няма общо с измененията в закона и дерогацията, която страната ни получи от Европейския съюз. Стоянов за следващ път беше безапелационен, че заплаха от наказания от Еврокомисията няма.

Постигнахме този триумф те да реалокират икономическата си активност в България. Да заплащат един път 10% корпоративен налог и от горната страна 33% налог свръхпечалба. Тоест, ще вземем 43% от облагата им, ще понижим облагата, която отива към Русия и вероятно се употребява за финансиране на войната, посочи той.

Стоянов е на мнение, че се е появила ревнивост поради този триумф на служебното държавно управление.

Източник: Нова телевизия
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР