Инвестират 16 млн.лева в мащабен ремонт на базата на Националния

...
Инвестират 16 млн.лева в мащабен ремонт на базата на Националния
Коментари Харесай

Националният военен университет обновява базите си с 16 млн.лева

Инвестират 16 млн.лева в огромен ремонт въз основата на Националния боен университет „Васил Левски“ във Велико Търново. Средствата са отпуснати от държавния бюджет с решение на Министерски съвет в края на предходната година. Реконструкцията на образователната база и битовите корпуси в остарялата столица и във Факултетите в Шумен и Долна Митрополия ще е първата от над 10 години насам.

„Приоритет е обезпечаването на по-добри условия на работа, образование и живот за учащите се и преподавателите. В момента не доближават постройките и легловия фонд, само че след ремонта ще бъдат усъвършенствани битовите условия. Предстои реорганизация на образователните корпуси и на покривните структури. Една цяла постройка във Велико Търново, която години наред беше затворена и неизползваема, ще бъде главно ремонтирана“, посочи началникът на НВУ бригаден военачалник Пламен Богданов.

Ректорът на военния ВУЗ добави, че най-значителната част от отпуснатата сума ще бъде вложена в създаване на нови отоплителни системи на газ.

„Базата във Велико Търново е на централно парно, само че инсталациите са остарели, амортизирани и неефективни. Корпусите в Долна Митрополия имат локално парно, само че то е на над 40 години и носи доста загуби. В Шумен пък въобще няма отоплителна система. Надяваме се, че с новите съоръжения ще имаме положително и икономично отопление. В момента се прави планиране на топлофицирането“, осведоми бригаден военачалник Пламен Богданов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР