Инвестирането на дребно в незащитени криптоактиви като биткойн трябва да

...
Инвестирането на дребно в незащитени криптоактиви като биткойн трябва да
Коментари Харесай

Крипто като хазарт: Великобритания иска еднакви регулации, Брюксел предприема други действия

Инвестирането на дребно в незащитени криптоактиви като биткойн би трябвало да се контролира по същия метод като хазарта . Това се постанова, тъй като те са мощно волатилни и са без присъща стойност. Това желаят английски законодатели, които упорстват за незабавна смяна на криптоиндустрията, написа Bloomberg, цитирайки техен отчет.

Комисията по финансите към Камарата на общините на Великобритяния " мощно предлага " сходна позиция по отношение на търговията с цифрови токени в отчет, оповестен в сряда.

Препоръката, която идва на дневен ред след няколкомесечно изследване на това по какъв начин цифровите активи би трябвало да бъдат контролирани, опонира на предлагането на английското държавно управление от февруари за контролиране на криптовалутите като обичайни финансови услуги.
 Африка се влюби в крипто... и в този момент съжалява
Африка се влюби в крипто... и в този момент съжалява

Фалити и излъгани очаквания след пукането на балона

Регулирането на търговията с криптовалути на дребно като
хазарт е разминаване и с метода на други водещи юрисдикции по отношение на този клас активи, разясняват специалисти.

Около 10% от възрастното население във Англия имат или са имали криптоактиви, излиза наяве от отчета, който се позовавава на данни от HM Revenue & Customs. Правителството ще би трябвало да даде отговор на отчета в границите на към два месеца след публикуването му, само че не е задължено да следва рекомендациите.

Европейски Съюз вкарва регулаторна рамка за криптоактивите, емитентите на криптоактиви и доставчиците на услуги за криптоактиви

За първи път Брйксел одобри правилник по отношение на пазарите на криптоактиви (ПКА). Така Европейския съюз открива правна рамка за крипто бранша.

" Поставянето на вложенията в биткойн наедно със
залагането на спорт или казино игрите отразява позицията на панела, че криптоактивите са без присъща стойност, те имат голяма ценова волатилност и нямат очевидно обществено богатство, което ги прави фундаментално разнообразни от обичайните финансови активи ", съобщи Хариет Болдуин -  ръководител на Комисията по финансите на Англия.

Очаква се наредбите, регулиращи крипто бранша, да бъдат въведени от 2024 година. Окончателното приемане на новите правила ще бъде допустимо, откакто Европейският парламент издаде своето консултативно мнение.
 Най-големите крипто кражби - FTX не е №1
Най-големите крипто кражби - FTX не е №1

Дигиталните активи са обичана плячка на хакерите

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР