Инвестирането на 1,8 трилиона долара през следващото десетилетие - в

...
Инвестирането на 1,8 трилиона долара през следващото десетилетие - в
Коментари Харесай

Колко средства са нужни за спасяването на планетата

Инвестирането на 1,8 трилиона $ през идващото десетилетие - в ограничения за адаптиране към изменението на климата - може да докара до чисти изгоди на стойност над 7 трилиона $.
Това са заключенията на световен разбор на разноските и изгодите, определящ пет тактики за адаптиране на света към климатичните промени , съобщи БГНЕС.
Анализът беше осъществен от Глобалната комисия по акомодация - група от 34 водачи в политиката, бизнеса и науката.
Те настояват, че светът би трябвало незабавно да стане по-устойчив на климатичните промени.
12 години за избавяне на планетата? Направете това за 18 месеца
Комисията, ръководена от някогашния общоприет секретар на Организация на обединените нации Бан Ки Мун, (бившия) изпълнителен шеф на Световната банка Кристалина Георгиева и съоснователя на Microsoft Бил Гейтс, твърди, че е незабавно морално обвързване на по-богатите страни да влагат в ограничения за адаптиране, които ще са от изгода за света.
В отчета се споделя, че тези, които са най-засегнати от изменението на климата, „ направиха минимум за решение на казуса - трансформирайки акомодацията в човешки императив “.
Има пет неща, в които светът би трябвало да влага през идващото десетилетие
Системи за предизвестие: По-специално за уязвимите островни и крайбрежни общности, ранните предизвестия за стихии, доста приливи и други рискови климатични условия могат да спасят човешки животи. По-доброто наблюдаване на времето и просто приложение за риболовни общности на островите Кук да вземем за пример ще им разреши да възнамеряват съгласно морските условия
Инфраструктура
Изграждане на по-добри пътища, здания и мостове, които да дават отговор на изменящия се климат. Един план в Ню Йорк си сложи за цел да боядисва покривите в бяло - тактика за отразяване на топлината за изстудяване на здания и квартали
Подобряване на земеделието на сухоземни земи: Нещо толкоз просто, - да се помогне на земеделските производители да преминат към по-устойчиви на засушаване сортове кафе, може да отбрани поминъка и да предотврати глада
Възстановяване и отбрана на мангровите гори 
Подводните мангрови гори защищават към 18 милиона души от наводнения, само че те се унищожават посредством стратегии за развиване. Проектите за възобновяване биха могли да защитят уязвимите общности от стихии и да покачат продуктивността при риболова.
Водата
Защитата на водоснабдяването и гарантирането, че водата не се губи - ще бъде жизненоважна при изменящия се климат
Всяка от тези вложения, съгласно комисията, би съдействала за това, което тя дефинира като " троен дял " - отбягване на бъдещи загуби , генериране на позитивни стопански облаги посредством нововъведения и даване на обществени и екологични изгоди
" Това е интернационален проблем, който може да бъде решен единствено с съдействие оттатък границите и по света. Става все по-ясно, че в доста елементи на света климатът ни към този момент се е трансформирал и би трябвало да се приспособяваме по отношение на него. "
Докладът приканва за „ революции “ в разбирането, планирането и финансирането - „ да се подсигурява, че въздействията, рисковете и решенията за климата са включени в процеса на взимане на решения на всички нива “. Докладът ще бъде разискван на срещата на върха на Организация на обединените нации по въпросите на климата през септември.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР