Инвестбанк АД успешно финализира сделката по придобиване на 100 процента

...
Инвестбанк АД успешно финализира сделката по придобиване на 100 процента
Коментари Харесай

Окончателно: „Инвестбанк” придоби по-малката банка на Цветан Василев

" Инвестбанк " АД сполучливо завърши договорката по придобиване на 100 % от акциите от капитала на Търговска банка " Виктория " ЕАД.

Придобиването е реалност след приемане на нужните утвърждения от способените регулаторни органи. Продажбата на акциите е записана в " Централен депозитар " АД.

Следващият стадий от процеса, според тактиката на " Инвестбанк " АД, е превръщане на " ТБ Виктория " ЕАД посредством вливане в новия едноличен притежател. Това ще докара до повишение цената на балансовите активи на " Инвестбанк " АД.

ТБ „ Виктория” съвсем не е работила под това име. В началото на 2014 година КТБ купи българското поделение на „ Креди Агрикол” и го ребрандира, само че безусловно по същото време главната банка на Цветан Василев изпадна в несъстоятелност.

Според него това стана под давлението на прокуратурата и избрани политически и бизнес кръгове, а съгласно прокуратурата и гореспоменатите политически и бизнес кръгове Корпоративна банка е функционирала като персонална касичка за притежателя си и се е сгромолясала под личната си тежест.

Така „ Виктория” се оказа на тезгяха. Кредитният й портфейл беше разпродаден още в края на 2014 година и началото на 2015 година и в този момент най-ценното, което има, е лицензът. Кандидати с изключение на „ Инвестбанк” бяха и БАКБ, „ Вабо Интернал” АД (според обява на „ Капитал” обвързвано с Васил Божков – б.р.) и група австрийски вложители (свързани пък с „ Лев Инс” съгласно бизнес изданието).
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР