Инвестбанк АД изпълни предсрочно и изцяло заложените в Капиталовия план

...
Инвестбанк АД изпълни предсрочно и изцяло заложените в Капиталовия план
Коментари Харесай

"Инвестбанк" АД преизпълни предсрочно мерките по капиталовия си план

" Инвестбанк " АД извърши предварително и напълно заложените в Капиталовия проект ограничения по отношение на осъществената от ЕЦБ цялостна инспекция през 2019 година на качеството на активите и извършените стрес проби.
Балансовите активи на " Инвестбанк " АД към първо тримесечие на 2020 година възлизат на 1,917 милиарда лв., а регистрираният финансов резултат е в размер на 9,3 млн.лв.

Към 31.03.2020 година, Банката регистрира осъществяване на Капиталовия проект в размер на 52,8 млн.евро при регистриран финансов дефицит при усложнения сюжет в размер на 51,8 млн.евро, като е обезпечен спомагателен финансов запас в размер на 1 млн.евро.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики За създаване на този спомагателен финансов буфер бяха осъществени посочените по-долу ограничения в сходство с признатия Капиталов проект:

1. Увеличение на акционерния капитал в размер на 31,27 млн.евро, сбъднат на два стадия:
- Преобразуване на притежавания от банката неопределен финансово дългов хибриден инструмент в акционерен капитал в размер на 20,05 млн.евро.
- Емитиране на нова емисия акции в размер на 11,22 млн.евро.

2. Печалба преди хранителни запаси:
- Одитирана и капитализирана облага преди хранителни запаси за 2019 година в размер на 17,87 млн.евро, като за задачите на Капиталовия проект се регистрират 15,45 млн.евро в сходство с методологията на ЕЦБ.
- Печалба преди хранителни запаси към 31.03.2020 година - 4,74 млн.евро, за задачите на финансовия проект - 4,72 млн.евро.

3. Продажба на активи вземания - 1,32 млн. евро.
Собственият капитал на Банката към този момент е 242,951 млн.лв., образуван напълно от базов личен капитал от първи ред, от който акционерния капитал е 155,571 млн.лв.

Преизпълнението на финансовите ограничения бе реализирано най-много с помощта на получената мощна поддръжка от страна на главния акционер на Банката и усилената работа на целия екип за реализиране на заложените финансови параметри.

Изграденият спомагателен финансов буфер в размер на 52,8 млн.евро и водената през последните години умерено консервативна политика по повод ръководството на рисковете, са постоянна основа за напредък и развиване на институцията, и осъществяване на стратегическите й цели.

За повече информация: " Инвестбанк " АД, тел.: 02/ 81 86 112/192, e-mail: [email protected]
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР