Инверсиите в София са обичайни, но замърсяването на въздуха не

...
Инверсиите в София са обичайни, но замърсяването на въздуха не
Коментари Харесай

Борис Бонев: Географските особености на София не са оправдание за мръсния въздух

Инверсиите в София са нормални, само че замърсяването на въздуха не е нещо всекидневно за града. Географските особености са още един тласък да предприемем по-крути ограничения. Това съобщи Борис Бонев от „ Спаси София “ и зам.-председател на Столичния общински съвет в предаването „ 120 минути “ по БТВ, написа Novini.bg.

По думите му София не е единственият град, който има проблеми със замърсяването на въздуха, само че на всички места ръководещите се пробват да го решат. Бонев посочи, че в дните с замърсен въздух не носи маска, само че се пробва да се защищава – не отваря прозорците, има и уред за пречиствана на въздуха в дома си.

Относно по-високите налози за старите коли той разяснява, че в предизборната си стратегия като претендент за кмета на София е записал, че би трябвало да се вкара правилото „ замърсителят заплаща “. Гласувал е обаче „ въздържал се “ за това предложение на кмета Йорданка Фандъкова, тъй като ръководещата партия по този начин и не е показала план за какви ограничения против мръсния въздух ще отидат спомагателните доходи.

Борис Бонев подсети и за свое остаряло предложение – да се следи кой какво гори в частните домове с дронове. Подобна система се прилагала сполучливо в Полша.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламн
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР