Инвазията от коронавирус в Испания отбеляза скок в четвъртък, когато

...
Инвазията от коронавирус в Испания отбеляза скок в четвъртък, когато
Коментари Харесай

Испанската здравна система на ръба на колапса заради пандемията

Инвазията от ковид в Испания означи скок в четвъртък, когато смъртните случаи от COVID-19 надминаха 4 000. Въпреки че смъртността и инфекциите се забавят, пандемията докара здравната система на ръба на колапса, като Испания се бори да отбрани и служащите на първа линия и да обезпечи доставки за тестване и лекуване.

В момента Испания е с втората по величина смъртност в света след Италия и до момента е записала 4 089 смъртни случая, откакто още 655 души изгубиха борбата с вируса през последните 24 часа, заяви здравното министерство.

" Спешните служби сега са затрупани ", сподели по телефона Хорхе Ривера, представител на основната болница в Леганес в южните околности на Мадрид. " На процедура цялата болница е отдадена на битката с ковид, както отделението за интензивно лекуване, по този начин и общите отделения. "

За да облекчат преторването в Леганес и в друга болница в Алкала де Енарес, източно от столицата, „ Лекари без граници “ обявиха, че са основали две полеви лечебни заведения с 200 кревати, които ще лекуват по-малко тежките случаи.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР