Инвазията на Русия уби десетки хиляди украинци, разруши домове, съсипа

...
Инвазията на Русия уби десетки хиляди украинци, разруши домове, съсипа
Коментари Харесай

Украйна е опустошена от екоцида на Путин

Инвазията на Русия умъртви десетки хиляди украинци, унищожи домове, унищожи фамилии и заличи цели градове. Но тя е опустошителна и за околната среда в Украйна. Това е по този начин наречения екоцид, за който еколозите се тормозят, че остава на назад във времето по отношение на всички останали закононарушения на войната, стартирана от съветския президент Владимир Путин.

" Повечето хора обръщат внимание на загубата на живот и вредите на инфраструктурата, само че доста и даже украинското държавно управление не помнят за загубите и вредите, породени на околната среда “, разяснява екологът Анатолий Павелко, специалист по запазване на реките.

Мъжът се бие на фронта в Украйна, само че е взел отпуск, с цел да изследва какви вреди нанасят падналите бомби на околната среда в родния му град, представен от БГнес.

Той и други екоактивисти са основатели на незабавна акция за вписване на вредите и бъдещите опасности от отрови, оставени от снаряди в селскостопанската почва и химикали, влезнали необратимо в подпочвените води след съветските бомбардировки и провокираните от тях пожари. Реките са изключително нечисти с канализационни и отпадни води, откакто обектите за отнасяне на боклуци са били бомбардирани и унищожени.

Учените се надяват да употребяват своите следствия, с цел да заведат интернационално дело и да принудят Русия да заплати разноските за разчистване и възобновяване на украинската природа.

Рисковете за околната среда попаднаха във фокуса на публичното внимание поради известия за заплахите от приключване на радиоактивни материали от атомната централа в Запорожие, най-голямата в Европа.

Но в Чернигов, да вземем за пример, градско хранилище за боклуци, подпалено при бомбардировка, пламтя дни наред, обгазявайки хората с отровен пушек и освобождавайки химикали, които са се утаили на земята и са замърсили реките. Положението в цялата страна е сходно, тормозят се специалистите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР