Инвалидната пенсия на мафиотския бос Златомир Иванов – Златко Баретата,

...
Инвалидната пенсия на мафиотския бос Златомир Иванов – Златко Баретата,
Коментари Харесай

Спряха инвалидната пенсия на Златко Баретата

Инвалидната пенсия на мафиотския необут Златомир Иванов – Златко Баретата, е била спряна от Териториалната експертна лекарска комисия (ТЕЛК) към Здравното министерство.

 

Лекарска комисия в София, която освидетелства лицата за, трайна нетрудоспособност и степен на увреждане, е отказала още предходната пролет да презавери диагнозата за над 80% неработоспособност на някогашния командос от Гурково, в резултат на което Златко Баретата е изгубил правото си да получава обществена помощ от страната.

 

Златомир Иванов изгубил правото си на обществена пенсия, защото не се явил за обзор и не дал нужната здравна документи пред състав на ТЕЛК, вероятно обезкуражен от тромавата процедура.

 

Близки до Златко Баретата настояват, че тогавашният командос от отряда на баретите и след това обвиняем по серия от каузи за търговия с опиати, в никакъв случай не е разчитал на лекуване, което да бъде заплащано от Здравната каса, а през 2014 година е диагностициран като неработоспособен единствено поради делото, което Антикорупционната комисия КПКОНПИ заведе против него.

 

Делото за конфискация на парцели и активи против Златко Баретата започва през 2015 година, откакто роденият в Гурково горист необут беше дефинитивно наказан като началник на наркобандата Фирмата “, работила в София и в цялата страна в интервала 2004-2009 година По шумното наркодело Златомир Иванов беше наказан на 6.5 години затвор, само че не влезе в пандиза, тъй като от самото начало, до момента в който беше обвиняем, беше подложен под домакински арест.

 

В опит да потвърдят законните приходи на Златомир Иванов пред съда, неговите юристи показаха в приходните му книжа, че от пролетта на 2014 година, той получава инвалидна пенсия от страната с решение на ТЕЛК. Бившият командос е диагностициран с над 80% неработоспособност поради несполучливия опит да бъде премахнат пред Съдебната палата на 29 януари 2013 година Тогава Баретата беше прострелян неколкократно от наемен палач, стрелял от таванско помещение на постройка против Съдебната палата.

При несполучливия опит за нападение Златомир Иванов беше ранен с няколко патрона, а олово, забило се в слабините му заплашваше да го прикове вечно към инвалидната количка.

Гурковският мафиот прекара дълго време в болничното заведение и се подложи на серия от интервенции, в това число и в частна клиника в Германия. Твърди се, че Златомир Иванов е похарчил над 1 милион лв., с цел да захвърли патериците и да се изправи на крайници.

 

 

В края на 2021 година КПКОНПИ завоюва на първа инстанция делото за конфискация против Златко Баретата, само че към този момент 25 месеца втората правосъдна инстанция настойчиво отхвърля да се произнесе. Според първото правосъдно решение Иванов не може да изясни и потвърди свои 1,6 милиона лева

Сумата следва да бъде иззета, като всички парцели и банкови сметки на Иванов и на брачната половинка му Калина бъдат запорирани.

Адвокатите на Златко Баретата обаче упорстват, че клиентът им е безупречен, само че магистратите не са признали негово взимане от съвсем 2 милиона лв., които той отпуснал към акционерното сдружение „ Понс холдинг ”, ръководено от Милко Милков – Понса. По друго дело за източени над 8 милиона лв. посредством непозволено връщане на Данък добавена стойност Златомир Иванов е съпроцеснк на Милко Понса и това даде съображение на съдиите да одобряват, че става въпрос за фиктивно, а  не действително провиснал заем. 

 

От обкръжението на Златко Баретата настояват, че той самичък настоял да бъде отписан като „ лице с над 80% трудова некадърност от здравните архиви, защото считал, че е неприятна прокоба и карма да се написа неработоспособен.

 

Малко откакто стана известно, че той е диагностициран от ТЕЛК като неработоспособен и получава обществена пенсия, синът на Златко Баретата си отиде ненадейно. След гибелта на Алекс татко му реши, че е неприятна прокоба да се води „ неработоспособен “ в здравните регистри и самичък се отхвърли да взима пенсия по болест “, настояват доближени до Иванов.

 

В края на ноември 2019 година най-малкият наследник на Златко Баретата – състезателят по сноуборд Алекс Иванов, умря във Военна болница от рядката болест муковисцидоза. Това е тежко генетично, автозомно-рецесивно заболяване, което се демонстрира в детска възрасти се характеризира с нарушена функционалност на екзокринните жлези, дължащо се на разновидност на ген.

Инфо: Уикенд

 

Тагове: Златомир Иванов Златко Баретата ТЕЛК инвалидна пенсия Милко Милков – Понса КПКОНПИ Алекс Иванов муковисцидоза
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР