инути след 17.00 часа протестиращите на площад "Независимост" започнаха да

...
инути след 17.00 часа протестиращите на площад "Независимост" започнаха да
Коментари Харесай

Трето Велико народно въстание в Деня на Независимостта

инути след 17.00 часа протестиращите на площад "Независимост " започнаха да се събират и да скандират "оставка ", "мафия " и "мутри вън ".

За третото "Велико Народно заседание " особено дойдоха хора и от други градове на страната. Има жители от Русе, Бургас, Перник, съобщи БГНЕС.

Полицейското наличие в "Триъгълника на властта " е засилено. Има и сложени КПП-та, а служителите на реда ревизират подробно персоналния багаж на протестиращите. Органи на реда, облечени с жилетки с надпис "антиконфликт ", пазят постройката на Народно събрание.

По мотив Деня на Независимостта на България митингът стартира с химна на България.

Преди началото на митинга полицейски чиновници обходиха региона в търсене на рискови предмети. Претърсен бе и лагерът на майките на деца с увреждания от самодейността "Система ни убива ", който се намира пред постройката на някогашния Партиен дом.

В палатките органите на реда откриха и иззеха бутилки с физиологичен разтвор. Майките настояват, че го употребяват за медицински цели, предава.

"Дойдоха към 20 служители на реда и започнаха да ровят в палатките. Взеха физиологичен разтвор, елементи, с които укрепваме палатките и празна туба от бензин. Казаха, че след края на митинга ще ни върнат всичко ", изясни Вера Иванова от „ Системата ни убива”.

Напрежение породи по време на честванията на Деня на независимостта в Пловдив.

Мъж, който взе участие в митингите против държавното управление, се вклини в групата на формалните лица на площад "22 септември ".

След това стартира да държи политически речи по мегафон преди началото на възстановката по посрещането на цар Фердинанд, оповестява още.

Двама униформени пробваха да го изведат от площада.

Стигна се до напрежение сред протестиращи и служители на реда. В последна сметка мъжът беше изведен от площада. След инспекция на документите му за идентичност, беше освободен.

„ Независимостта, свободата би трябвало да бъдат извоювани, не могат да дойдат като подарък. Това е повода, заради която ние събираме жителите на площад „ Независимост” точно тук не да честваме както се прави нормално, ние призоваваме жителите да дойдат на площад „ Независимост”, с цел да заявят ясно и високо, че

ние още веднъж желаеме своята самостоятелност, този път от мафията, от корупцията и от подземния свят ,

които са в ръцете на Борисов”, съобщи по-рано през днешния ден юрист Николай Хаджигенов.

На 22 септември България отбелязва Деня на независимостта си, която е оповестена на тази дата през 1908 година от цар Фердинанд I.

Това е третото подред Велико национално въстание .

Първото и второто се състояха на 2 и 10 септември. На 2 септември събитието съответства с откриването на новата есенна сесия на Народното събрание, което заседава за пръв път в новата си постройка – някогашния Партиен дом. Тогава се стигна до конфликти сред полицията и протестиращите в късните часове на деня. Имаше доста арестувани, а също по този начин потърпевши публицисти, задграничен посланик и елементарни жители, които нямаха нищо общо с митинга. Второто велико национално въстание мина спокойно, без принуждение.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР