инути след 17.00 часа протестиращите на площад "Независимост" започнаха да

...
инути след 17.00 часа протестиращите на площад "Независимост" започнаха да
Коментари Харесай

Трето Велико народно въстание в Деня на Независимостта

инути след 17.00 часа протестиращите на площад "Независимост " започнаха да се събират и да скандират "оставка ", "мафия " и "мутри вън ".

За третото "Велико Народно заседание " особено са пристигнали хора и от други градове на страната. Има жители от Русе, Бургас, Перник, съобщи БГНЕС.

Камионетката с озвучителна техника е по този начин ситуирана, че придвижването по бул. "Цар Освободител " е блокирано. В "Триъгълника на властта " има доста количество униформени от жарндармерията и полицията.

Преди началото на митинга полицейски чиновници обходиха региона в търсене на рискови предмети. Претърсен бе и лагерът на майките на деца с увреждания от самодейността "Система ни убива ", който се намира пред постройката на някогашния Партиен дом.

В палатките органите на реда откриха и иззеха бутилки с физиологичен разтвор. Майките настояват, че го употребяват за медицински цели, предава.

„ Независимостта, свободата би трябвало да бъдат извоювани, не могат да дойдат като подарък. Това е повода, заради която ние събираме жителите на площад „ Независимост” точно тук не да честваме както се прави нормално, ние призоваваме жителите да дойдат на площад „ Независимост”, с цел да заявят ясно и високо, че

ние още веднъж желаеме своята самостоятелност, този път от мафията, от корупцията и от подземния свят ,

които са в ръцете на Борисов”, съобщи по-рано през днешния ден юрист Николай Хаджигенов.

Той акцентира, че на 22 септември ще чуем 5-те целта, които съгласно тях са нужни за излаз на България „ от тази клоака, в която ни завлече ръководството на Борисов”.

„ Защото ние считаме, че българите към този момент са свободни жители освен да изразят позицията си и възмущението си, а на следващия ден ще бъдат свободни да създадат страната си по-добра, по-свободна и демократична”, сподели Хаджигенов.

На 22 септември България отбелязва Деня на независимостта си, която е оповестена на тази дата през 1908 година от цар Фердинанд I.

Това ще бъде третото подред Велико национално въстание .

Първото и второто се състояха на 2 и 10 септември. На 2 септември събитието съответства с откриването на новата есенна сесия на Народното събрание, което заседава за пръв път в новата си постройка – някогашния Партиен дом. Тогава се стигна до конфликти сред полицията и протестиращите в късните часове на деня. Имаше доста арестувани, а също по този начин потърпевши публицисти, задграничен посланик и елементарни жители, които нямаха нищо общо с митинга. Второто велико национално въстание мина спокойно, без принуждение.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР