Интуицията е мощен и често неразбран аспект на човешкото познание.

...
Интуицията е мощен и често неразбран аспект на човешкото познание.
Коментари Харесай

Входяща точка на интуицията в тялото и как да я открием за себе си

Интуицията е мощен и постоянно неразбираем аспект на човешкото знание. Това е интуицията, предчувствието или вътрешното познание, което ни води при вземането на решения и разбирането на света към нас.

Докато интуицията може да наподобява мистериозна, тя не е чисто мистична; има биологична и психическа основа за това. Нека проучим входната точка на интуицията във вашето тяло и по какъв начин можете да я откриете сами.

Един от най-интригуващите аспекти на интуицията е връзката ѝ с червата, постоянно наричана „ втори мозък “. Тази връзка е известна като ос черво-мозък и включва двупосочна връзка сред централната нервна система (мозъка) и чревната нервна система (червата). Червата съдържат милиони неврони, невротрансмитери и хормони, които играят решаваща роля за въздействие върху нашите мисли, усеща и вътрешен глас.

Обърнете внимание на чувствата си

Първата стъпка в откриването на вашата входна точка на интуицията е да обърнете внимание на интуицията си. Това може да се прояви като чувство в стомаха, стягане в гърдите или просто възприятие, че нещо е вярно или не. Започнете с разпознаването на тези чувства, когато се появят, и полагайте съзнателни старания да ги признаете.

 Входяща точка на интуицията в тялото

Практикувайте осъзнатост за разкриване на входяща точка на интуицията

Медитацията за осъзнатост може да бъде скъп инструмент за насърчаване на вашето осъзнаване на интуицията. Като практикувате внимание, можете да станете по-настроени към фините сигнали, които тялото ви изпраща. Отделяйте време всеки ден, с цел да седнете безшумно, да се концентрирайте върху дъха си и да се настроите към телесните си чувства. С течение на времето тази процедура може да ви помогне да разпознаете интуицията си по-лесно.

Доверете се на инстинктите си

Доверяването на инстинктите ви е от значително значение за откриването на вашата входна точка на интуицията. Когато имате предусещане, не го отхвърляйте незабавно. Вместо това отделете малко време, с цел да помислите за какво може да се чувствате по този начин. Доверяването на вашата вътрешен глас включва религия във вашата вътрешна мъдрост и признание, че тя постоянно може да предложи скъпи прозрения.

Намаляване на външния звук

В нашия забързан и цифрово обвързван свят е елементарно да бъдете затрупани от външен звук и разпръскване. За да се докоснете до интуицията си, създайте моменти на тишина и усамотение. Това може да бъде толкоз просто, колкото разходка измежду природата, спиране на връзката с екраните или превозване на време в спокоен размисъл.

Водете дневник за разкриване на входяща точка на интуицията

 Входяща точка на интуицията в тялото и по какъв начин да я открием за себе си

Дневникът може да бъде потребен инструмент за разкриване и схващане на вашата вътрешен глас. Запишете случаи, когато сте имали мощно предусещане, какво е било възприятието и по какъв начин се е развило. Това може да ви помогне да идентифицирате модели и да разберете по-добре по кое време вашата вътрешен глас е най-надеждна.

Търсете интуитивни насоки от вътрешната страна

Понякога, когато сте изправени пред мъчно решение или обстановка, е потребно да потърсите упътване от вътрешната страна. Това може да включва затваряне на очи, няколко дълбоки вдишвания и задаване на въпрос. Обърнете внимание на първите мисли или облици, които идват на ум; това постоянно могат да бъдат интуитивни прозрения.

Интуицията е незабравим аспект на човешкото схващане, който е тясно обвързван с нашите тела, изключително с червата. Като обръщате внимание на интуицията си, практикувате внимателност, доверявате се на инстинктите си, водите дневник, намалявате външния звук и търсите насоки от вътрешната страна, можете да откриете и да впрегнете силата на интуицията си.

Вижте още:

- Зодиите с най-силна интуиция;

- Това възприятие е най-силният сигнал на интуицията.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР