Инцидентите с агресия срещу надзиратели в затворите стават все повече,

...
Инцидентите с агресия срещу надзиратели в затворите стават все повече,
Коментари Харесай

Синдикати алармират: Има инциденти в затворите, които не се документират

Инцидентите с експанзия против надзиратели в пандизите стават от ден на ден, сподели за Българска телеграфна агенция Цветан Михайлов - секретар на Управителния съвет на Синдиката на чиновниците в пандизите в България (ССЗБ).

По думите му това се удостоверява като наклонност от разнообразни затвори и арести в страната. Естеството на експанзията също става все по-неприятно, като включва даже хвърлянето на урина и екскременти върху личния състав, сподели още Михайлов.

След случая с умрелия в пандиза в Бургас няма никакво развиване в позитивна посока за решаването на проблемите с експанзията, уточни Михайлов.

По думите му без значение, че съществува протокол за дейности в сходни обстановки, има произшествия, които не се документират.

" Това държание на чиновниците, въпреки и в очевидно несъгласие с интуитивната логичност, може да бъде обяснено със загубата на доверие в институцията, като разследване от обстоятелството, че в доста от случаите докладването на принуждение на работното място не е довело до никакви последици и на процедура засегнатите са останали без поддръжка. Във всеки случай на конфликтни обстановки чиновниците са длъжни да реагират и от това произтича висок риск да станат цел на офанзиви ", сподели още той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР