Инцидентите на футболни срещи в Англия и случаите на престъпления,

...
Инцидентите на футболни срещи в Англия и случаите на престъпления,
Коментари Харесай

Англия отчита ръст на футболните престъпления с 47%

Инцидентите на футболни срещи в Англия и случаите на закононарушения, проповядващи език на омразата, са се нараснали с 47% през предишния сезон. Това демонстрира последното изследване, което обгръща мачове в Англия и Уелс.

През сезон 2018-2019 е имало 193 закононарушения от ненавист, от които 79% са на расова основа. Броят на случаите сезон по-рано е бил 131. Футболистите на " Манчестър сити " Рахийм Стърлинг и " Арсенал " Пиер-Емерик Обамеянг са измежду тези, които най-често са обект на обиди.

Въпреки нарастването на закононарушенията изследването сочи спад на арестите към футболни мачове с 10%. През сезон 2018-2019 те са били 1381.

" Престъпленията от ненавист непрекъснато нарастват, а това се отразява и на футбола. Ние опитваме да работим с всички клубове и лиги, с цел да почистим играта от сходни произшествия ", разгласи отговорникът в Националната полиция Марк Робърт.

" Стоук сити " е тимът, чиито почитатели са били задържани най-често – общо 80 пъти. От тези случаи 62 ареста са в единствено един мач, който е гостуването на локалния противник " Порт Вейл " през декември 2018 година

Арестите поради расистки обиди през предишния сезон са 14, с един по-малко от миналата година, само че въпреки всичко броят остава огромен, съпоставен със седемте през сезон 2016-2017. Най-често срещаните аргументи за арести са обществени обиди или принуждение.

През предишния ноември организацията Kick It Out разгласи, че случаите на хомофобия и расизъм в британския футбол са се нараснали с 11%.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР