Инцидентите, които съпътстваха мача от Лига Европа в Билбао между

...
Инцидентите, които съпътстваха мача от Лига Европа в Билбао между
Коментари Харесай

УЕФА може да изхвърли Спартак Москва от европейските клубни турнири

Инцидентите, които съпътстваха мача от Лига Европа в Билбао сред Атлетик и Спартак Москва могат да доведат до изхвърлянето на съветския клуб от европейските клубни шампионати.

51-годишен испански служител на реда получи инфаркт и умря по време на стълкновения сред почитатели на Атлетик и Спартак Москва преди мача сред двата тима от Лига Европа в Билбао. При конфликтите пострадаха двама индивида, а петима съветски ултраси бяха задържани.

Някои от почитателите са били въоръжени с палки, боксове, ножове и други

УЕФА заяви, че контактува с локалните управляващи, с цел да получи повече информация за сериозните произшествия. От Европейската футболна централа са почнали следствие на случилото се.

Полицията в Билбао: 4-ма почитатели на Спартак Москва на съд

От УЕФА също по този начин са поискали информация от делегата на мача, от представителите на двата клуба, както и от публицистите упълномощени да отразяват срещата. Комитетът за надзор, дисциплинираност и нравственос ще би трябвало да се произнесе в идващите дни.

Ако този орган реши, че нарушаванията, които са осъществени са доста тежки, то въпросът автоматизирано ще влезе за разглеждане от Изпълнителния комитет на УЕФА, което ще има последната дума по отношение на присъдата.

Според информациите, наказването на Спартак Москва може да варира от доста сурова финансова глоба до изхвърлянето на съветския клуб от европейските клубни надпревари и затварянето на неговия стадион.

Билбао и цяла Испания осъдиха сурово ултрасите

Почти несъмнено Спартак Москва ще получи възбрана неговите почитатели да пътуват с тима за бъдещите мачове в европейските клубни шампионати.

Тъй като до този миг съветският клуб не е бил наказван толкоз сурово, също по този начин най-вероятно ще се размине единствено с „ астрономическо “ финансово наказване.

Мачовете в Испания ще стартират с минута безмълвие в памет на починалия служител на реда

Фактът, че случаите са настъпили отвън „ Сан Мамес “ не пречи на УЕФА да накаже съветския клуб. Законодателна смяна разреши на органите на Европейската футболна централа да работят и при този тип обстановки.

Контролният комитет би трябвало да се събере и да се произнесе преди първите мачове от осминафиналите на Лига Европа, което значи, че решението по отношение на случилото се в Билбао ще бъде оповестено до 15 дни.

Шефът на испанския футбол: Руснаците въобще не трябваше да са тук

Полицай умря след конфликтите в Билбао

Атлетик продължава напред след мач, белязан от гибелта
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР