Инцидентът в Театрално-музикален продуцентски център Варна, възникнал при късо съединение

...
Инцидентът в Театрално-музикален продуцентски център Варна, възникнал при късо съединение
Коментари Харесай

Няма поражения на залата след късо съединение във варненеската опера

Инцидентът в Театрално-музикален продуцентски център Варна, зародил при късо съединяване с кабел, захранващ осветлението на сцената, към края на спектакъла „ Красавицата и Звяра “ в събота, 28 януари 2023 година, е овладян навреме.

Дежурните осветители и театралната група са употребявали наличните пожарогасители с цел да потушат огъня, още преди идването на колите на пожарната.

Присъствалите на спектакъла 400 фенове са изведени от залата, според предписанията на евакуационния проект. Няма потърпевши, нито вреди в театралната зала.

Директорът на ТМПЦ Варна, Даниела Димова, свика съвещание на управлението с техническите служби за обстоен разбор на обстановката, оповестяват от пресслужбата на институцията.

Експертите взеха спомагателни ограничения за повишение на превантивния надзор, измежду които въвеждане на профилактика на осветителните тела и осветителната апаратура на 6 месеца, вместо на 1 година, както изискваха досегашните вътрешни правила на
ТМПЦ, и правене на план за в допълнение зареждане на театралното електротехническо съоръжение.

Няма промени в програмата на държавна такса „ Стоян Бъчваров “ и Държавна опера Варна.

Предвиденият за през днешния ден гастрол на Плевенския трагичен спектакъл с „ Опашката “ по романа на Захари Карабашлиев, както и всички следващи спектакли на Театрално-музикален продуцентски център Варна ще се състоят на оповестените в афиша дати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР