Инцидентът в Оманския залив последва атаки срещу петролни танкери близо

...
Инцидентът в Оманския залив последва атаки срещу петролни танкери близо
Коментари Харесай

Петролът се оттласна от 5-месечно дъно след нов инцидент в Оманския залив

Инцидентът в Оманския залив последва офанзиви против петролни танкери покрай Персийския залив предишния месец.

[Asociated Press]
Движение на цената на петрола, вид брент (долар за барел)

Увеличаване

Движение на цената на петрола, вид брент (долар за барел)

Преглед на оригинала Смаляване
Петролът се възвърне от достигнатите в сряда най-ниски цени от пет месеца, откакто два танкера бяха нападнати в Оманския залив и претърпяха вреди. Фючърсите на американския лек нефт в Ню Йорк набъбнаха с 3.9%, откакто Пети американски флот удостовери, че е получил сигнали за злополучие от два нападнати петролни танкера, на които оказва помощ, оповестява Bloomberg.

Към 12.45 часа българско време брентът нараства с 3.34% до 61.97 $ за барел, а лекият американски вид WTI – с 2.84% до 52.59 $.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Петролът се срина с 4% в сряда, откакто данните от Съединени американски щати демонстрираха, че запасите от недопечен нефт са нарастнали с 2.2 млн. барела през предходната седмица.

Инцидентът в Оманския залив последва офанзиви против петролни танкери покрай Персийския залив предишния месец и повдига още веднъж терзанията за заплахата от спиране на доставките през този значим транспортен кулоар.

Атакуваните кораби

Пострадалите танкери са Altair на норвежката компания Frontline, пренасял 75 хиляди тона нафта от името на тайванската държавна компания CPC, и Kokuka Corageous на сингапурската Bernhard Schulte Ship Management (BSM). Десетки членове на екипажите са са избавени след две детонации на корабите.

Норвежката компания, представена от норвежки вестник, написа, че всички 23-ма членове на екипажа на танкера ѝ към този момент са в сигурност. Според в. Tradewinds, профилиран в вести, свързани с корабоплаването, Frontline e бил ударен от торпедо край крайбрежията на Фуджайра в Обединените арабски емирства.

Говорител на BSM Ship Management, представен от Reuters, твърди, че Kokuka е потърпевш при " случай, обвързван със сигурността ", само че " няма заплаха от поглъщане ", а товарът (метанол) е недокоснат. Според него случаят е станал на към 70 морски благи (129 км) от Фуджайра и 14 благи (25 км) от Иран.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР