Инцидентът станал в 151-ва детска градина на улица Оборище в

...
Инцидентът станал в 151-ва детска градина на улица Оборище в
Коментари Харесай

Кървав Инцидент В Столична Детска Градина! Шкаф Отряза Пръстите На Детенце!

Инцидентът станал в 151-ва детска градина на улица " Оборище " в сряда вечерта. Снимки с ръката на потърпевшото дете бяха оповестени в обществените мрежи с разрешение на майката.

" Момиченцето е сипвало вода, която е тъкмо до този долап. Тя се е протегнала да вземе един балон. Секциите са нови, до момента в никакъв случай не е имало проблеми. Паднал е рафт, няма счупени фаланги, няма премазани пръсти - леко е наранена плътта. Зашито е и нека детето се оправи бързо ", изясни учителката в детската градина Нина Стоименова.

На фотосите обаче се вижда, че част от пръстчетата на момиченцето безусловно са отрязани.

" Дали се е качвало детето, дали е било долу или шкафът е паднал, отговорни са възрастните и вие знаете това, това са учители и най-много шефът, която не е обезопасила всички тези мебели ", разяснява пред Българска национална телевизия Емил Миков, основен специалист в Столична община.

По време на случая в групата е имало единствено един учител.

По принцип лелите, помощният личен състав са до 16.30 часа. След това учителката остава сама с всички деца. Капацитетът е 25, ние гледаме доста повече. Колежката е извънредно виновна, тъй че скърбя в действителност, само че това е ситуацията ", разясни Стоименова.

Въпреки че със заповед на министъра на образованието всяка детска градина и учебно заведение би трябвало да оповестява за станал случай най-много до час след случилото се, управлението в тази детска градина резервира цялостно безмълвие дни наред.

" Това, което тя неглижира е, че пръстчетата му просто били притиснати, само че не сподели, че е такова тежко положението. Това ние го разбираме от родителите, които са изкарали съответните медицински документи ", разясни Миков.

От общината занапред ще ревизират има ли необезопасени мебели в градината и можел ли е случаят да бъде предотвратен. Директорката на градината Мирела Гошкарян е в болнични от през днешния ден сутринта.

Родителите на детето са безапелационни, че ще търсят правата си в съда.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР