Инцидентът стана повод за протестно изявление на китайското посолство в

...
Инцидентът стана повод за протестно изявление на китайското посолство в
Коментари Харесай

До къде стигат отношенията на Русия с „приятелските” държави

Инцидентът стана мотив за протестно изказване на китайското посолство в Москва против Руската федерация. Китайските дипломати подлагат на критика отхвърли на съветските гранични служби да пуснат няколко китайски жители през граничен пункт на руско-казахстанската граница, покрай Астрахан. В изказването, представено от South China Morning Post, се споделя: „ Заявяваме ясно, че този случай съществено нарушава законните права на китайските жители и е изцяло несъответстващ с другарските връзки сред двете страни ”.

Китайското посолство дефинира дейностите на съветските граничари като " безчовечен и несъразмерни ", до момента в който съветските управляващи изясняват, че са отказали да пуснат китайските туристи поради несъответствия в предоставената от тях информация за маршрута им. Заедно с това, съветската страна отхвърля каквото и да било дискриминационно отношение.

В изказването си китайските дипломати в Москва желаят „ приемлив отговор ”, само че не показват имената на въпросните туристи. Според South China Morning Post обаче, един от тях е известен видеоблогър, прочут в китайските обществени мрежи с прякора Jin Wenxin. Именно обява...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР