Инцидентът се случи на 13 ноември 2015 г., но стана

...
Инцидентът се случи на 13 ноември 2015 г., но стана
Коментари Харесай

Няма Да Повярвате Какво Реши Съдът За Бившия Кмет На Трън За Блъснатия 6-Годишен Ивайло

Инцидентът се случи на 13 ноември 2015 година, само че стана прочут през юли 2016 година след репортаж на Нова телевизия. Първоначално криминалистите оповестиха, че детето единствено се е блъснало в джипа на кмета и си е предизвикало междинна телесна щета.

Информацията обаче провокира намесата на премиера Бойко Борисов, който съобщи, че следствието би трябвало да продължи и изрази отчаяние от държанието на трънския кмет Станислав Николов, който бе определен на поста от ГЕРБ.

Главният прокурор Сотир Цацаров пък лиши случая от трънското разследване и го даде на Районната прокуратура в Перник.

Пред октомври 2016 година против Станислав Николов бяха повдигнати обвинявания за това, че на 13.11.2015 година, в зоната на кръстовище пред учебния двор на СОУ " Гео Милев ", при ръководене на " Фолксваген Туарег ", е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и по несъобразителност е предизвикал тежка и междинни телесни повреди на момченцето.

Тогава от Районната прокуратура в Перник оповестиха, че ударът е предизвикал скъсване на слезката на дребния Ивайло, която е отстранена хирургично, както и междинни телесни повреди - контузия на корема с скъсване на черния дроб, на долната празна вена и на жлъчните пътища, травматичен потрес, травма на гръдния панер, усложнена с развиването на двустранен преврален излив.

От заключението на комплексната съдебно-медицинска и автотехническа експертиза пък е открито, че повода за възникването на произшествието не е техническа, а би следвало да се търси в субективните дейности на лидера.

По-късно пък стана ясно, че очевидци са били притискани да не дават показания за злополуката.

В началото на юни м.г. Станислав Николов подаде оставка от кметския пост.

Решението на Районния съд в Перник не е дефинитивно и предстои на обжалване и митинг.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР