Инцидентът с ултрамодерна подводница на гръцкия флот е станал в

...
Инцидентът с ултрамодерна подводница на гръцкия флот е станал в
Коментари Харесай

Инцидент на супер модерна подводница

Инцидентът с " ултрамодерна " подводница на гръцкия флот е станал в Егейско море. Няколко членове на екипажа са получили леки пострадвания, съгласно военния уебсайт militair.gr. Инцидентът е станал при започване на юни в Егейско море с подводницата " Пипинос ", написа изданието.

Издигането на подводницата е било " ракетен вид ", като в даден миг подводницата е изплувала под ъгъл от 52 градуса. Бързото нанагорнище е довело до леки пострадвания на няколко членове на екипажа.

„ Какво се е объркало, към момента се обяснява. Изключена е опцията за човешка неточност. Напротив, невъзмутимите дейности на екипажа минимизираха следствията от изплуване на „ ракета “, “, написа вестникът.

Няколко дни преди случая, на 3 юни, началникът на Генералния щаб на гръцката национална защита Константинос Флорос награди командира на подводницата със значката на въоръжените сили „ Приятел на околната среда “ за дейности по отбрана на околната среда през 2021 година

Генералният щаб на гръцкия флот не дава никаква информация за случая. „ Тъй като най-модерните подводници са били платени от германците от гръцките данъкоплатци и модифицирани от неплатени служащи в корабостроителниците в Скараманга, би било добре Генералният щаб да ги осведоми публично “, написа вестникът.

Подводницата " Пипинос " (S121) принадлежи към клас U214 и е спусната на вода през октомври 2014 година

Четири подводници от този вид са поръчани от корабостроителния тръст ThyssenKrupp Marine Systems без интернационален конкурс. Изграждането им се забави и беше съпроводено с редица кавги. Първата лодка от тази серия " Папаниколис " влезе в историята като " подводница с ролка " заради неточности в корабостроенето. Гръцките военни отхвърлиха да го одобряват след морски тествания, базирайки се на неприемливия крен на кораба. Усъвършенстването изискваше доста време и спомагателни средства.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР