Инцидентът с кораба Вера СУ“ изправи пред изпитание всички отговорни

...
Инцидентът с кораба Вера СУ“ изправи пред изпитание всички отговорни
Коментари Харесай

Радев удостои с Почетния знак на държавния глава участници в изтеглянето на кораба Вера Су

 Инцидентът с кораба " Вера СУ “ изправи пред тестване всички виновни структури и цялата страна. Той разкри тежките последици от дългите години неглижиране на морското избавяне, само че сподели, че България има хора, на които може да разчита и в най-тежките тествания. Това съобщи президентът, който през днешния ден в региона на подводницата-музей " Слава “ в Белослав удостои участници в изтеглянето на кораба " Вера Су “, който беше затънал край Камен бряг.

Приноса им  по осъществяване на интервенцията бяха отличени к.д.п. Венцислав Иванов, Ивайло Иванов, Илия Маринов, офицерски претендент Петър Маринов, к.д.п. Пламен Димкин, к.д.п. Андрей Станев. 

Държавният глава посочи напъните, високия професионализъм и безрезервност на участниците в комплицираната интервенция, работили в конкуренция с времето и при тежки метеорологични и организационни условия.  " Вие спасихте живот, предотвратихте тежка екологична злополука, изведохте кораба от предпазена територия и доста значимо – върнахте доверието на обществото ни в институциите и спасихте достойнството ни на морска страна “, обърна се към отличените, като акцентира, че почетните знаци са израз на благодарност на цялото общество. Всички, взели присъединяване в интервенцията, демонстрираха, че с висок професионализъм, с разум и с обмислен риск, можем да се оправим с най-сериозните провокации, разяснява още президентът.  " Винаги ще бъда с вас, хората, които бранят сигурността, природата и публичния интерес “, посочи още президентът. 

В отговор на журналистически въпроси президентът акцентира, че е належащо да бъдат усъвършенствани законодателството и процедурите за реакция при случаи като този с кораба " Вера Су “. Необходимо е също да се обезпечат нужните техника и готови фрагменти за сходен вид интервенции. " Видяхме до какво води дългогодишното неглижиране на тези проблеми. Чест прави на тези хора и поради тях сме тук. Това, което те направиха, е необикновено. Няма подобен случай в нашата морска история – един на процедура потопен транспортен съд и то с екологично рисков товар да бъде разтоварен и изтеглен и то с риск от строшаване. “, съобщи. 

По-рано денем, пред публицисти в Добрич президентът разяснява, че държавното управление прави всичко допустимо да овладее рецесията с COVID-19, да обезпечи продуктивност на всички лечебни заведения, без да се затваря страната и без българите да бъдат лишени от обществен и културен живот и от опциите да упражняват своята специалност и да имат приходи. уточни, че всички стопански ограничения в епидемията са разполагаем на бизнеса, който има опция за избор – дали да работи при изискванията, които са му дадени, или да затвори и да получава обезщетения. 

Помолен за коментар по отношение на изявление на, президентът съобщи, че " сега чуваме нервността на човек, който се пробва да трансферира своята отговорност върху другите “. " Продължаваме да слушаме гузната нервност на политика, който разсипа българското опазване на здравето, прогони лекарите, пренебрегва митинга на сестрите. Борисов имаше дванадесет години да реформира здравната система, да построи национална детска болница, да достави медицински хеликоптери, да задържи младите лекари в България. Той пропиля това време “, разяснява президентът Радев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР