Инцидентът на границата с България ни разтресе дълбоко. Това написа

...
Инцидентът на границата с България ни разтресе дълбоко. Това написа
Коментари Харесай

Турският вътрешен министър: Инцидентът на границата с България дълбоко ни разтресе

Инцидентът на границата с България ни разтресе надълбоко. Това написа в Twitter турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу.

Той разяснява случая от понеделник вечерта, при който български граничар бе погубен. Публикацията му е качена и на уеб страницата на турското министерство на вътрешните работи.

Edirne, Lalapaşa ilçesi Bulgaristan sınırında bir Bulgaristan Polis Memurunun silahla vurularak hayatını kaybettiğini teessürle öğrendim.

Kıymetli mevkidaşım, Bulgaristan İçişleri Bakanı Sn. Ivan Demerdzhiev'e ve Bulgaristan halkına başsağlığı dileklerimi iletiyorum...⬇️
— Süleyman Soylu (@suleymansoylu)
„ С огорчение разбрах, че на българската граница до Одрин, окръг Лалепаша, един български служител на реда е изгубил живота си. Проведох диалог с Иван Демерджиев, министър на вътрешните работи на България, на който предадох моите съболезнования. Единодушно взехме решение да работим взаимно по случая, с цел да се обясни всичко по нещастния случай. Отново сервирам своите съболезнования на целия български народ ”, споделя Сойлу.

Полицаят беше погубен до границата с Турция. Инцидентът е станал нощес, към 20:35 часа, когато неустановено лице стреляло по взаимен наряд на Гранична полиция и военнослужещ, който изпълнявал отговорностите си по защита на границата в региона на село Голям Дервент.

Граничен наряд в състав сержант Петър Бъчваров и чиновник на Министерство на вътрешните работи се натъкнали на срез на оградата. Те слезли от колата и насочили фенера към среза, след което последвал изстрел. С първия е погубен служителят на Гранична полиция, а служителят на Министерство на вътрешните работи съумял да се прикрие зад транспортното средство. 

Последвала престрелка, служителят на Министерство на вътрешните работи съумял да се измъкне незасегнат.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР