Инцидентът между Люис Хамилтън и Макс Верстапен в хода на

...
Инцидентът между Люис Хамилтън и Макс Верстапен в хода на
Коментари Харесай

Люис: Ударът с Макс ме лиши от шанс за победа в Бразилия

Инцидентът сред Люис Хамилтън и Макс Верстапен в хода на Гран При на Сао Пауло е лишил 7-кратния международен първенец от действителен късмет да се бори за успеха в надпреварата, което завоюва неговият съотборник в Мерцедес Джордж Ръсел.

В Бразилия Хамилтън и Верстапен се закачиха на първия завой след първия рестарт, което докара до провали по предното крило на Макс, а Люис изостана в класирането.

“Първоначално взех решение, че надпреварата за мен завършва след удара с Верстапен - изясни Хамилтън пред английската тв Channel 4. - Мисля, че без този случай, щях да имам повече благоприятни условия в границите на тактиката с два бокса, с цел да притисна Джордж и да се получи забавна борба за успеха. В Сао Пауло изпреварванията не са лесни и с цел да задминеш някой, би трябвало да си много по-бърз от него. ”

Хамилтън се опита да изясни и какъв брой близо е бил до успеха.
 Смъртни закани към тима на Ред Бул след Гран При на Сао Пауло Смъртни закани към тима на Ред Бул след Гран При на Сао Пауло
“Бях доста, в действителност доста близо - удостовери британецът. - Разликите бяха 1-2 десети от секундата съвсем от самото начало. Така че концепцията беше да натискам, да натискам и да нападам, когато се появи опция. ”
 Хорнър не вижда действителни противници на Макс Хорнър не вижда действителни противници на Макс
Също по този начин, Хамилтън удостовери, че той и Ръсел са карали с разнообразни аеродинамични настройки в надпреварата, като главната разлика е била във формата и позицията на задното крило.
 Розберг: Догодина на Ръсел ще му е по-трудно Розберг: Догодина на Ръсел ще му е по-трудно
“Да, ползвахме разнообразни конфигурации, аз бях по-бърз на вършиме, а той беше по-бърз в междинния бранш, защото крилото му даваше повече прилепяне. Така че, нямаше да е по никакъв начин елементарно, а като изостанах, стана невероятно ”, е мнението на Люис.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР