Инцидент в зоната за загряване извади белгийката Исалин Бонавентюр от

...
Инцидент в зоната за загряване извади белгийката Исалин Бонавентюр от
Коментари Харесай

Нелеп инцидент при загрявка извади белгийка от квалификациите на Ролан Гарос

Инцидент в зоната за загряване извади белгийката Исалин Бонавентюр от присъединяване в квалификациите на " Ролан Гарос ". Бонавентюр трябваше да бъде сложена под номер 1 в пресявките, само че беше принудена да се отдръпна.

Белгийката изясни в обществените мрежи, че в петък сутринта се е подхлъзнала в зоната за загряване, която малко преди този момент е била почистена, само че оставена доста мокра. " Коляното ми е изкълчено с скъсване на предна връзка. Ще би трябвало да почивам сред 4 и 8 седмици. Това значи завършек на сезон 2020 за мен. Голямо отчаяние ", написа 111-ата в класацията на WTA Бонавентюр.

Ситуацията доста припомня на случая в съблекалнята с Южени Бушар (Канада) през септември 2015 година по време на Откритото състезание на Съединени американски щати. Бушар също падна на мокрия под и удари главата си, в резултат на което беше принудена да пропусне остатъка от сезона поради мозъчно разтърсване и изпадна от топ 100 на международната класация.

Канадката заведе дело против уредника на шампионата от Големия шлем в Ню Йорк и през февруари 2018 година реализира съглашение за финансова отплата поради пропуснати изгоди, откакто съдът постанови, че Тенис асоциацията на Съединени американски щати (УСТА) носи 75 % виновност за случилото се.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР