Инцидент с военния самолет "Спартан" е станал днес, при извършване

...
Инцидент с военния самолет "Спартан" е станал днес, при извършване
Коментари Харесай

Инцидент с единственият ни Спартан

Инцидент с военния аероплан "Спартан " е станал през днешния ден, при осъществяване на образователна маневра на земята на летище Граф Игнатиево.

Няма потърпевши военнослужещи от екипажа на C-27J „ Спартан “.

Нанесени са нанесени материални вреди по самолета. По случая се води следствие, оповестяват от военното министерство.

Често министър председателят праща този аероплан за превозване на заболели. За първото си посещаване в Брюксел като президент Радев избра да лети не с държавния аероплан, а с военния.

Борисов пшраща Спартан за потърпевш

През декември министър председателят Бойко Борисов съобщи, че от трите "Спартан "-а лети единствено един, а всички те няма да летят след 31 декември. „ От 12 „ Кугър “-а, тъй като не е задоволително единствено да ги платим, осем не летят. Но и на никой не му прави усещане, че не летят, тъй като те нямат функции… И трите „ Спартан “-а на 31 декември стопират да летят, а в този момент лети единствено един от тях ", сподели Борисов.

През октомври се появи неодобрение измежду военните водачи от „ Граф Игнатиево “. Те взеха решение да не извършват образователни полети, а единствено тези, които са в границите на отговорностите ни по по този начин наречената задача по „ Еър Полисинг” - защита на границите на НАТО. Пилотите всеобщо рапортуваха, че не се усещат психически готови да летят.

В отговор на това министър председателят Борисов съобщи: „ Колкото за българските военни летци е направено, за никой различен не е направено. Нашите държавни управления до момента са плащали по стотици милиони евра за българските летци и напълно малко за българските сухопътни сили, за българските моряци и всички останали”.

Военните ни водачи не желаят да летят - напрежение на "Граф Игнатиево "

Журналист: Реакцията на водачите е морална

Авиатори: Авиационната мощност на страната е сведена до сериозно ниско равнище

Български боен хеликоптер "Пантер " падна в Черно море по време на тактическо обучение през юни, почина командирът. Машината коства 50 млн. лева

Натовските условия за обикновено вложени средства са 180 летателни часа на един пилот-изтребител за една година.

С-27Ј "Cпapтaн " бe нaй-нoвият caмoлeт в poднитe BBC - последният, трети, дойде през 2011 година.

Mиниcтъpът нa oтбpaнaтa Aню Aнгeлoв oпpeдeли тогава пpиeмaнeтo нa въopъжeниe нa тpaнcпopтния caмoлeт ĸaтo „ xyбaв дeн зa бългapcĸитe BBC ". Първият "Спартан " бе доставен съгласно със периодите, заложени в контракта от 24 февруари 2006 година

Toй блaгoдapи зa paзбиpaнeтo, пpoявeнo oт итaлиaнcĸaтa фиpмa - пpoизвoдитeл „ Aлeния Aepoнaвтиĸa ", ĸoитo ca извърши aнгaжимeнтa cи ĸъм Бългapия, въпpeĸи зaĸъcнeниятa пo дoгoвopa oт бългapcĸa cтpaнa.

Конфигурацията на самолетите за българските Военновъздушни сили има няколко по-специфични характерности, измежду които - система за отбрана в условия на електронна война, както и система за отбрана на резервоара за горивото от детонация, което усилва неведнъж способността за оцеляване на самолета.

C-27J тогава бе единственият товарен боен аероплан от междинен клас от най-ново потомство на пазара. Той предлага стопански ефективи летателни качества - скорост, обсег, потребен товар, размер на товарното поделение, съчетани с надеждност на системите. C-27J е съчетаем и взаимозаменяем с по-тежки военни транспортни самолети. Абсолютно съчетаем с НАТО.

Голямото товарно поделение на самолета (с височина 2,60 м и широчина 3,33 м) и огромна товароемкост на (4 900 кг на метър) разрешава превозването на бемно военно съоръжение, без да се постанова то да бъде разглобявано, ранспортирано и разтоварвано на части.

C-27J е единственият тактически боен аероплан от междинен клас, който рзполага със същите характерности за размер и товароспособност като тези на Херкулес " C-130 - за транспортиране на палети 463L HCU-6/E по натовските тандарти, всяка от които е натоварена с над 5000 кг товар на височина 2,2 етра.

Самолетът е оборудван с съвременна и ефикасна система за задвижване (два турбовитлови мотора AE2100-D2, създадени от "Ролс-Ройс ") и цифрова авионика, които подсигуряват най-високата допустима икономическа успеваемост и оптималната еластичност по време на задача.

Авиониката е конструирана по този начин, че да е изцяло независима, развита е с идея за самостоятелна поддръжка и обезпечава несравнима точност когато и да е на денонощието и във всевъзможни метеорологични условия при осъществяването на задачата, като в същото време екипажът е претрупан с малко отговорности.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР