Инцидент с неизправен асансьор в жилищен блок в центъра на

...
Инцидент с неизправен асансьор в жилищен блок в центъра на
Коментари Харесай

Детски писъци огласиха блок в Пловдив след инцидент с неизправен асансьор

Инцидент с нередовен асансьор в жилищен блок в центъра на Пловдив. 7-годишно момиче е в потрес откакто кабината пропаднала до дъното на асансьорната шахта. Съоръжението е ремонтирано преди по-малко от 4 месеца, а наложителното GSM уведомяване не работи. Майката на детето към този момент е подала тъжба в Държавната организация за метрологичен и механически контрол, за случая е осведомена и Комисията за отбрана на потребителите, осведоми Българска национална телевизия.

Детето се прибирало в къщи и когато натиснало копчето в асансьора, с цел да се качи на четвъртия етаж, кабината внезапно тръгнала надолу и паднала от 2 метра в шахтата. Виковете на уплашеното дете огласили целия вход.

" Детето викаше толкоз мощно, ние не можахме да разберем от къде идва звука и когато излезнахме тя беше изпаднала в някакъв потрес, видяхме я през прозорчето свита в ъгъла на асансьора и ѝ казахме да стои там да натиска бутона ", описа бабата на детето Таня Пощова.

Оказало се, че бутонът за GSM известяването не работи. Връзка с обслужващата компания родителите създали по телефона.

" Горе-долу до половин час пристигнаха техниците, освободиха я и аз споделям: „ Можете ли да ми кажете - този бутон нали е за това инсталиран тука, за какво не работи? - Ами той не работи, тъй като не е инсталирана акумулаторна батерия ", сподели майката на момчето Бистра Николаева.

Според данните от фактурите за поддръжка на асансьора последния ремонт е осъществен през февруари. Тогава е инсталирана и системата за спешно осветяване и GSM връзка. Днес опитите на хората да схванат повече за случая и за това по кое време ще могат да употребяват безвредно асансьора останаха напразни.

До края на работния ден техници от компанията, която обслужва асансьора не пристигнаха на адреса, с цел да създадат ремонт на авариралото оборудване. Неудобството за живеещите в 24 жилището остава най-рано до на следващия ден.

Родителите на детето обмислят дали да съдят компанията, която обслужва асансьора или да търсят друга, която да се грижи по-добре за оборудването.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР