Инцидент помрачи шампионският парад на Торонто Раптърс по улиците на

...
Инцидент помрачи шампионският парад на Торонто Раптърс по улиците на
Коментари Харесай

Паника след стрелба в близост до шампионския парад на Торонто Раптърс

Инцидент помрачи шампионският церемониал на Торонто Раптърс по улиците на най-големия град в Канада, съобщи БГНЕС.
Двама души бяха простреляни, а хиляди бягаха под паника, откакто двама откриха пукотевица в прилежаща на парада улица. Стрелците са арестувани, а раните на потърпевшите са тежки, само че и двамата са без заплаха за живота.
Изстрелите прозвучаха в непосредствена непосредственост до площад Нейтън Филипс, където приключи парада на първенците от НБА Торонто Раптърс. Много от хората на площада чуха изстрелите и започнаха под паника да бягат. Не се оповестява за потърпевши.
Въпреки случая, министър-председателят на Канада пристигна на площада, с цел да поздрави Раптърс с историческата, първа купа на НБА за канадски тим.
Общо 2 милиона души излязоха по улиците на града, с цел да проследят двуетажния рейс, върху който играчи и треньори посочваха трофея.
В началото на сезона Торонто Раптърс не бяха считани за главен любимец за купата. Изненадващата им победа провокира голям възторг в цяла Канада. Десетки градове инсталираха огромни екрани, пред които се събираха почитатели, от време на време живеещи на хиляди километри от Торонто - с цел да гледат мачовете на тима.
За най-големият град в Канада, това е първи трофей от някой от професионалните му тимове от цели 26 години. За последно купа донесе бейзболния Торонто Блу Джейс през 1993 година Любимият хокеен тим в града, Торонто Мейпъл Лийфс, не е ставал първенец от 52 години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР