Инцидент между съотборниците в Prema, Роберт Шварцман и Мик Шумахер

...
Инцидент между съотборниците в Prema, Роберт Шварцман и Мик Шумахер
Коментари Харесай

Контакт между съотборници подари победата на Юки Цунода във Формула 2 на Силвърстоун

Инцидент сред съотборниците в Prema, Роберт Шварцман и Мик Шумахер три обиколки преди финала подари успеха на Юки Цунода (Carlin) в спринтовото съревнование от втория следващ спортен уикенд на „ Силвърстоун “ във Формула 2.

LAP 19/21

SCHUMACHER AND SHWARTZMAN COLLIDE!

SHWARTZMAN LOSES HIS FRONT WING!!

TSUNODA LEADS!!!#F170 #F2 pic.twitter.com/nm1NQwU2hW
— Formula 2 (@FIA_F2) August 9, 2020
Шварцман водеше през цялата конкуренция, само че не се оправи добре си износването на гумите, което разреши на Шумахер и Цунода да окажат преса върху руснака в заключителната фаза на надпреварата. Германецът изпревари своя съотборник в първата DRS зона на английското трасе, само че затвори прекомерно рано спортната линия на влизането в шестия завой, което докара до контакт сред двамата представители на академията за млади водачи на Ферари. При него предното крило на Шварцман се отчупи, което в последна сметка смъкна руснака до 12-та позиция на финала. Шумахер от своя страна се измъкна съвсем незасегнат, като само загуби позиция от Цунода.

SCH: " Tell Robert, if I did a mistake, I'm really really sorry, I take the blame. I'm so terribly sorry " #F170 #F2 pic.twitter.com/AA0bpQA7UQ
— Formula 2 (@FIA_F2) August 9, 2020
Трети на подиумът още веднъж както и във вчерашното главно съревнование остана младият водач на Уилямс Джак Айткен (Campos), който си подсигурява подиума с помощта на проблемите на Шварцман.

LAP 16/21

Lundgaard's front-left lets go! He drops to the back #F170 #F2 pic.twitter.com/BInmXg2NVx
— Formula 2 (@FIA_F2) August 9, 2020
Най-големият печеливш от случая сред двамата водачи на Prema бе вчерашният победител Калъм Илот (UNI-Virtuosi), който усили своята преднина на върха в генералното класиране, като с актив от 106 точки той води с 19 пред Кристиан Лунгард (ART), който също не взе точки през днешния ден след пръсване на неговата предна лява гума. Трети продължава да е Шварцман, който е на единствено две точки зад Лунгард.

Следващият кръг от Формула 2 е след седмица на испанската писта „ Каталуния “. Основното съревнование в Испания е с начален час 17:45 българско време в съботния ден.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР