Интровертите са хора, които са прекалено задълбочени в собствения си

...
Интровертите са хора, които са прекалено задълбочени в собствения си
Коментари Харесай

Да си едновременно и интроверт, и екстроверт

Интровертите са хора, които са прекомерно задълбочени в личния си свят. Те са склонни да обръщат взор във вътрешността към душата си, да се самоанализират, да диалогизират със себе си, да потъват в задълбочени размишления. Екстровертите пък избират шумните компании, не обичат да прекарват време със себе си, търсят постоянно мотив да се обадят на някого, да излязат с другари, да се срещнат със света.

Ако чувствате, че не сте нито от едните, нито от другите, то евентуално вие сте амбиверт – да, тъкмо по този начин, учените посочват амбиверти хората, които носят у себе си черти и от двете групи – интроверти и екстроверти.

Амбивертите са и двете - те имат черти, присъщи и за двата вида характер, като нито един не е доминантен.

Ако следните мисли и желания дават отговор на вашия темперамент, то и вие спадате към тази категория.

Обичате хората. Но имате потребност от време за себе си.

Обичате да излизате, да се виждате с другари, да се срещате с нови хора. Но не непрекъснато и не непременно, имате потребност от отмора от света и презареждане.

Обичате да говорите, само че от време на време имате потребност да помълчите.

Понякога предпочитате да отидете на празненство и да се радостните до сутринта, само че различен път бихте желали да си останете у дома с хубава книга или прелестен филм.

Учените предизвестяват, че амбивертите не трябва да се стремят да се придържат към един от двата вида държание, а да резервират тази „ златна среда “ и да следват потребността на душата си, тъй като другояче биха се почувствали нещастни и изтощени. Не играйте роля, а бъдете себе си – вие сте цветни, адаптивни и богати душевно хора.

Цветелина Велчева

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР