Интригата с къщата на Бойко Борисов в Барселона“ едва ли

...
Интригата с къщата на Бойко Борисов в Барселона“ едва ли
Коментари Харесай

Флагман: Ревизоро и депутати от ГЕРБ искали изслушване за „къщата на Борисов в Барселона“, ама май се объркали

Интригата с „ къщата на Бойко Борисов в Барселона “ надали ще утихне скоро. Анонимното следствие, популяризирано във „ Facebook “, свързва Борисов с манекенката Борислава Йовчева. Съмненията са, че тя има дете от него, с което живеят в първокласна къща за милиони в Барселона.

Имотът води към предприемачи, свързвани с премиера Бойко Борисов, написа Флагман.бг.

Депутатът от „ Българска социалистическа партия за България “ Елена Йончева даде обещание да направи следствие по случая преди няколко седмици. До момента обаче няма развиване по тази линия.

Самият Борисов отхвърля да приказва по тематиката. Той даде единствено писмено сбити отговори след питания на журналиста Сашо Диков. Премиерът твърди, че става въпрос за подправени вести и даже, че не познава Борислава Йовчева.

От БСП обаче не престават да се възползват да нападат министър-председателя и водач на партия ГЕРБ.

Те бяха предизвикани в четвъртък по време на пленарното съвещание на Народното събрание. Тогава депутати от ръководещото болшинство настояха да бъдат поканени в Народното събрание вътрешният министър и основният прокурор, с цел да обяснят какво е развиването по случая с брата на депутата от Българска социалистическа партия Георги Стоилов – Илия Стоилов, който е обвинен като началник на проведена незаконна група.

В отговор на това „ аленият “ юноша Явор Божанков изиска чуване на ръководителя на новата антикорупционна комисия КПКОНПИ Пламен Георгиев.
„ Тъй като народните представители са доста обезпокоени и загрижени за клюки, ние също сме обезпокоени от клюки в обществото и по тази причина предлагаме да бъде извикан и ръководителят на Комисията за спор на ползи, с цел да обясни купил ли е Бойко Борисов къща на любовницата си в Барселона, или не е купувал такава? Защото такива клюки има в общественото пространство “, изясни Явор Божанков.

Депутати от ГЕРБ реагираха, защото Божанков обърка името на органа, въпреки че бе ясно защо приказва.

При последвалото гласоподаване 58 бяха „ за “ чуването на Пламен Георгиев за къщата в Барселона, 98 „ срещу “ и 9 „ въздържал се “.
Тогава ръководещото болшинство, ведно с „ Воля “ на Веселин Марешки, бе единно против предлагането.

Депутати от Българска социалистическа партия обаче желаеха прегласуване.

Георги Свиленски обясни за кой началник на кой орган е приказвал сътрудника му Божанков и още веднъж прикани да бъде привикан Пламен Георгиев.

Димитър Лазаров от ГЕРБ пък отговори, че Народното събрание се профанизирал, защото сътрудниците му от Българска социалистическа партия не можели да кажат точното име на антикорупционния орган.

„ Червеният “ Филип Попов обаче настоя: „ Тук беше извикан ръководителят на комисията, която се загатна няколко пъти тук от сътрудниците, както и името му, да бъде изслушан по избран въпрос. Въпросът е: закупил ли е господин Борисов къща в Барселона, или не е закупил тази къща и за кого я е закупил? Нека да даде пояснение. Това е въпросът! “

При последвалото прегласуване трима депутати от болшинството към този момент бяха „ за “ чуването на шефа на антикорупционния орган – двама от ГЕРБ и един от „ Обединени патриоти “ (ОП).

Все отново предлагането отново не мина (77 „ за “, 105 „ срещу “ и 7 „ въздържал се “).

„ Флагман “ изиска информация за самостоятелното гласоподаване. Тя демонстрира, че от ГЕРБ храброст да гласоподават „ за “ чуване по отношение на „ къщата на Борисов “ са показали депутатите Алтимир Адамов и Станислава Стоянова. От Оперативна програма пък това е бил Емил Димитров-Ревизоро.

И тримата при първичното гласоподаване са били „ срещу “, само че по-късно са станали „ за “.

Пред „ Флагман “ Алтимир Адамов изясни, че е станало „ някакво неразбирателство “ и че или пултът се е развалил, или той е показал нехайство.

Адамов изрично отхвърли да е дал своя вот „ за “ чуването на Пламен Георгиев: „ В никакъв случай, не! Вие какво говорите?! Това значи да гласоподавам против водача ми и против държавното управление, вие какво говорите?! ”

Поискахме от пресцентъра на ГЕРБ да ни свържат за коментар и със Станислава Стоянова по отношение на проблема. Оттам обаче не дадоха отговор макар настояването ни.

Така или другояче интригата с „ къщата на Борисов в Барселона “ е добър коз в ръцете на опозицията, който постоянно може да бъде ваден в напечени обстановки. Поне до момента в който няма изрично опровергаване на изнесените данни.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР