Интрига, завързани мачове и девет отбора, събрани в едва две

...
Интрига, завързани мачове и девет отбора, събрани в едва две
Коментари Харесай

Когато Бундеслигата стана конкурентна: как девет отбора се събраха в две точки

Интрига, завързани мачове и девет тима, събрани в едвам две точки разлика. Това е равносметката след осем кръга в Бундеслигата.

Сезонът в Германия дава обещание да бъде измежду най-вълнуващите от години насам. Нещо, на което до неотдавна футболните почитатели нямаха опция да се насладят поради хегемонията на " Байерн " и осемте следващи трофеи на баварците.

Шампионът се показва под нормалното си равнище, като това е мотив на доста тимове да мечтаят мощно, че могат да пресечен превъзходството на отбора на Нико Ковач.

Засега " Байерн " е в догонваща позиция, като тимът е трети с 15 точки. Толкова имат и основните съперници на баварците - " Борусия " (Дортмунд) и " Лайпциг ".

Two points separate 1st and 9th! #Bundesligapic.twitter.com/q0c3e103Nh
— Bayern & Germany (@iMiaSanMia) October 19, 2019

Водач е " Борусия " (Мьонхенгладбах) с 16 точки, като " жребчетата " оглавиха класирането за пръв път от 2011 година " Волфсбург " изостава с по-лоша голова разлика, като с четири победи и четири равенства " вълците " вършат най-хубавия си старт в шампионата. Те са единственият тим без загуба през сезона в Германия.

В подножието на върха са още " Фрайбург ", " Шалке ", Айнтрахт (Франкфурт) и " Байер " (Леверкузен). И четирите тима имат по 14 точки, като " Херта " и " Хофенхайм " са близо.

От неутрална позиция по-голямата конспирация е от изгода за Бундеслигата. В последните осем години немското състезание страдаше от рецензии за силата на " Байерн ", като купата беше непокътната зона за баварците още от началото.

" Живеем в конкурентно общество. Погледнете точките от предходната година и тогава правете изводи ", съобщи Ковач, който изпита мини рецесия по същото време преди година.

Непредсказуемостта на мачовете направи най-голямо усещане, като " Байерн " и " Дортмунд " бяха попарени по време на напредък. Няколко дни след разгромната победа със 7:2 против " Тотнъм " баварците изгубиха вкъщи от " Хофенхайм ", а " Дортмунд " беше съкрушен от новака " Унион " (Берлин) макар мощния старт на сезона.

 Когато Бундеслигата стана конкурентна: по какъв начин девет тима се събраха в две точки
© Associated Press

Отстъплението на " Байерн " е продължение на положението на тима от предишния сезон. Още тогава се видя спад в представянето на отбора, като " Дортмунд " пропусна отлична опция да прекъсне серията от следващи трофеи на баварците.

" Байерн " направи най-слабия си старт от 2010 година Тимът е уязвим в отбрана, макар скъпите покупки за укрепване на защитата през лятото. Баварците позволиха по два гола във всеки от последните си три мача.

Притеснителното за " Байерн " е, че съмненията пристигнаха против тимове от долната част на таблицата като " Падерборн ", " Хофенхайм " и " Аугсбург ". Засега нападението компенсира грешките в отбрана, като управлението на баварците гледа умерено на обстановката.

" С една точка сме зад първото място. Искате да ни накарате да изпаднем в рецесия ли? Доволен съм от всичко с изключение на позволените голове ", сподели президентът на " Байерн " Ули Хьонес.

Въпреки положението на " Байерн " към момента е прекомерно рано да се вършат генерални заключения за купата. До края има 26 мача, като баварците имат навика да изпадат в " дупки ", които са последвани от шампионски напредък.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР