Интрига – по този начин дъщерята на покойния художник Светлин

...
Интрига – по този начин дъщерята на покойния художник Светлин
Коментари Харесай

Дъщерята на Светлин Русев: Писмото за колекцията на баща ми е така срещу семейството

Интрига – по този метод дъщерята на починалия художник Светлин Русев дефинира отвореното писмо, в което известни персони упорстват сбирката на художника да остане налична за необятната аудитория.

Те показват и опасения по отношение на това по какъв начин ще бъдат непокътнати творбите на Русев.

Според Ралица Русева писмото, което беше изпратено до институциите, е офанзива против нея и фамилията ѝ.

„ При състояние, че някои от основателите на това писмо са ми се обадили ден-два преди този момент и не са споделили дори и дума, явно нещата не са наред ”, разяснява Русева в предаването „ Лице в лице ”.

По думите ѝ писмото се показва като подписка, само че вътре подписи липсват. Голяма част от посочените хора в него пък били „ за заряд ” сред известните имена.

„ Сред основателите на това писмо са разнообразни хора с разнообразни цели. Има доста имена, които през тези пет месеца се пробваха да сложат ръка на цялата сбирка и на нейното ръководство. А други имат искания за благосъстоятелност на част от творбите ”, изясни Ралица Русева.

Трети пък, по думите на дъщерята на починалия художник, са хора от артистичните среди, които, до момента в който Русев бил жив, са разчитали на него за подтик в кариерата, а някои даже живели за негова сметка.

„ Те не могат да се примирят с това, че към този момент по никакъв метод няма да могат да се възползват от татко ми – било то от наследството му, било то от името му. Имахме подобен поразителен случай с двама от скулптурите, от основателите на писмото. В деня, когато татко ми умря, те да желаеха да вървят в моргата да вършат отливка на ръката му, тъй като би трябвало да извадят още и още от него ”, разяснява тя.



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР