Интравенозно приложение на гамаглобулин Privigen дава изключително добри резултати срещу

...
Интравенозно приложение на гамаглобулин Privigen дава изключително добри резултати срещу
Коментари Харесай

Доц. Конова: Венозен гамаглобулин дава много добри резултати срещу COVID-19

Интравенозно приложение на гамаглобулин Privigen дава извънредно положителни резултати против COVID-19. За това оповестява във Фейсбук имунологът.
“Ежедневно в университетските лечебни заведения на Плевен отчитаме извънредно положителни резултати на интравенозния гама-глобулин Privigen 10% при приети в болница приблизително тежки и тежки форми на Covid-19 пациенти. До 24 часа след първата инфузия се усъвършенства клиничното положение на пациентите, сатурацията и стартира намаляване на равнищата на възпалителните маркери. Този препарат е по-ефективен от останалите гама-глобулинови препарати заради специфичност в състава му, която го прави неповторим в оправянето му с “цитокиновата стихия ”, написа експертът.
 Може ли лекарство против Паркинсон да е решението против COVID-19? Може ли лекарство против Паркинсон да е решението против COVID-19?
Антивирусният препарат амантадин е посочил отлични резултати при пробно лекуване с него на ковид в Мексико. От оповестен...
Според доцент Конова гама-глобулиновите препарати са безвредни, само че високо-ефективни имуномодулатори, налични са и международната научна литература сега изобилства с данни за успеваемостта им при Covid-19. Тя дава обещание да разгласява повече детайлности за резултата и схемите на приложение на Privigen.
Като цяло обявата на доктор Конова среща утвърждение и доста позитивни мнения. Има обаче и отзиви, че той не е толкоз сполучлив, като в Германия са прекратили използването му още напролет. „ В Германия най-малко не го вършим. Февруари-март се говореше за това, даваше се, само че като цяло без особени резултати в общата смъртност и болничен престой. Явно сте имали просто шанс, който може да се счита като статистическа неточност “, написа Георги Амудов. Този коментар е подсилен и от други, които предизвестяват за заплахата от елементарно лансираните в обществените мрежи нови лекувания. Според доктор Емилияна Конова обаче, препаратът е сполучлив. „ Ваше право е да сте песимистичен и да чакате резултатите от огромните клинични изследвания, които към този момент са подхванати в някои страни. Мое право е, като клиничен имунолог, който работи с IVIg от 1995 год., а в този момент всекидневно виждам извоювани борби за съответни човешки животи, да споделя тази информация. И това не е единствено мое право, а мой ДЪЛГ като доктор в изискванията на война. Когато тази “война ” свърши, ще имаме времето за разбор и научни доказателства. Сега, най-важно е да оцелеем и в случай че този пост, избави най-малко един човешки живот, е имало смисъл “, безапелационна е тя.
„ Много дълго се въздържах преди да напиша този пост. Но ние всеки ден в България губим освен възрастни с съпътстващи болести пациенти, само че и младежи, губим сътрудници, изтощени от умората. На доста от тях са прилагани терапиите, които няма да загатвам, и все пак, те не бяха избавени. За да го напиша, заставам зад думите си, първо с опита си с тази терапия, въпреки и при други положения, второ – с изявленията си в интернационалните научни списания, с импакт фактора и цитиранията на тези изявления, само че най-важното – ежедневните резултати в този момент на сътрудниците пулмолози при коронавирус. Те нямат времето да пишат научни известия, тъй като издъхват от отмалялост. Просто избавят хората. И тук не става въпрос за “плевенската школа ”, става въпрос за споделен опит. Пироговци вършат същото от към месец, само че не знам до момента да са го споделили обществено, с цел да знаят и сътрудниците им от останалите лечебни заведения. И да, от време на време пациентите са мотор на новите лечения – знам го от персонален опит в репродуктивната медицина “, написа още имунологът.
Според, излиза наяве, че венозният имуноглобулин в действителност има свойството да предотвратява смъртни случаи при тежко заболели пациенти с ковид. Според документа, лекуването с 0,3 – 0,5 грама на кг имуноглобулин усъвършенства клиничната картина и сатурацията с О2, като също така предотвратява тежки последствия за белия дроб на пациенти в тежко положение. В обобщението на изследването се споделя, че всички пациенти са били избавени, като са били изписани от болничното заведение в положително здраве и постоянни витални индикатори. В проучването са включени общо петима пациенти, които не са посочили усъвършенстване от никое друго лекарство, само че единствено за пет дни с имуноглобулин ходът на заболяването се е преобърнал и в последна сметка те са оздравели.  
 Как се лекува ковид (COVID-19) – медицински протокол Как се лекува ковид (COVID-19) – медицински протокол
Какво е лекуването на COVID-19 – заболяването, предизвиквана от ковид SARS-CoV-2? Медицински протокол, оповестен от МБАЛ " Здра...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР