Интимните ласки са едни от най-приятните емоции, които ни се

...
Интимните ласки са едни от най-приятните емоции, които ни се
Коментари Харесай

Безсъние, главоболие...? Правете секс!

Интимните милувки са едни от най-приятните страсти, които ни се случват. Знаете ли, че постоянният секс може да облекчи някои неразположения и да понижи риска от някои болести? Честото му упражняване има редица преимущества за физическо и психическо здраве.

За крепко сърце
Редовният секс ще помогне за подсилването на сърдечния мускул. Това от своя страна ще понижи риска от възникването на сърдечносъдови болести.

Облекчаване на главоболието
Практикуването на секс е доста дейно против главоболие. Когато се отдавате на интимни милувки, тялото ви освобождава окситоцин. Също по този начин се подтиква синтезът на ендорфини, което доста отпуска мускулите и облекчава болката.

Силен антидепресант
Сексът може да усъвършенства самочувствието ви и се счита за натурален антидепресант. Доказано е, че хората, които вършат постоянно секс са по-усмихнати и сполучливи.

При бодърствуване
Ако страдате от бодърствуване или ненадейно сте се събудили през нощта и не можете да заспите – правете секс. Сексът отпуска тялото и ви оказва помощ да спите по-добре, като дейно облекчава безсънието.

При настинки
Вярвате или не, сексът е естествено средство против настинки и сезонни неразположения. По време на половия акт, тялото освобождава антитела, които могат да се борят против всевъзможен тип вирус, който нападна имунната ви система.

Освобождава мускулното претоварване
Напрегнати мускули, тежка подготовка във фитнеса? Един от най-ефективните способи да отпуснете мускулите е като вършиме секс.

За блестяща кожа
Ако желаете да имате здрава и блестяща кожа, да забавите процесите на стареене, правете постоянно секс.

При уринарна инконтиненция (неволно изпускане на урина)
Редовният секс дейно се бори с уринарната инконтиненция, спомагайки за подсилване на тазовите мускули и попречване неволното изпускане на урина. Уринарната инконтиненция е положение, което се среща и при двата пола.

Намалява риска от рак на простатата
Честото практикуването на секс е значимо за здравето на мъжете, защото понижава риска от рак на простатата. Редовните оргазми могат да предотвратят появяването на тумори в простатата.

Рак на гърдата
Освен рака на простатата, сексът може да понижи риска от развиването на рак на гърдата. Дори стимулирането на зърната по време на любовната игра, може да помогне за освобождение на окситоцин, който може да ви защищити от този тип рак. Окситоцин се отделя и при различен тип стимулация на гърдата – кърменето, по тази причина се счита, че дамите, които не са кърмили са изложени на по-голям риск от заболяването.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР