Интервюто за нова работа може да е вълнуващо — всеки

...
Интервюто за нова работа може да е вълнуващо — всеки
Коментари Харесай

Каква заплата очаквате? - как да отговорите на този въпрос

Интервюто за нова работа може да е вълнуващо — всеки диалог е късмет да изразите какво тъкмо очаквате от новата си роля или компания, и да наблегнете за какво заслужавате позицията. Дори и най-ентусиазираните претенденти обаче могат да се " препънат " при полемиката по отношение на заплатата, написа CNBC.

Разбираемо е, че всеки желае да получава заслужено заплащане за работата си. Но разискването на заплатата с някого, с който очаквате да имат дълготрайни работни взаимоотношения — и който има доста повече вътрешна информация — може да е притеснително, споделя Андре Ларс, ръководещ сътрудник в Shapiro Negotiations Institute.

Има метод обаче да се подготвите за този диалог — без значение дали вие ще повдигнете тематиката или ще изчакате отсрещната страна да го направи.

Кога да повдигнете тематиката

Експертите споделят, че на всяко изявление би трябвало да сте подготвени с упованието си за бъдещето заплащане. Те предлагат да се подготвите с информация от отчети за промишлеността, интернет страници и другари и познати, които може би знаят.

Когато става въпрос за момента, в който да повдигнете тематиката, то мненията се разделят.

Все повече компании стартират диалозите с диапазон на заплатата. Ако сте уверени какъв брой заслужавате и имате и други изявленията, може да повдигнете тематиката още първоначално — с цел да не губите времето си.

Но в множеството случаи е добре да изчакате края на диалога, когато към този момент знаете какво ще се чака от вас и кои са мощните ви страни, с които може да си спечелите предложение за работа.

Как да отговорите на въпроса " Какви са упованията ви за заплата "?

Притеснението на претендентите е, че могат да си навредят, като заявят по-ниска заплата от вероятната. Възможно е и противоположното: настояването на прекомерно високо възнаграждение може да ви изключи от листата с евентуални претенденти.

Затова и най-хубавата тактика е да се опитате да " изкопчите " диапазона на заплатата от интервюиращия — по този начин или другояче в съвсем всички случаи компанията към този момент е определила бюджет за тази позиция.

Ако интервюиращият откаже да отговори, въпреки всичко би трябвало да имате готови цифри на база на изследването, което сте създали по-рано. Ларс акцентира дебело, че би трябвало да сте кристално ясни пред себе си, когато определяте минималния предел, под който няма да паднете. Някои специалисти поучават да поискате заплата, която е относително покрай този най-малък предел, като по този начин си дадете опция за договаряния в бъдеще.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР