Интервюто на лидера на Има такъв народ Слави Трифонов в

...
Интервюто на лидера на Има такъв народ Слави Трифонов в
Коментари Харесай

След интервюто на Трифонов: какво го изнервя и интересува ли го всъщност Македония

Интервюто на водача на " ИТН " Слави Трифонов в неделя по радио " Дарик " провокира голям брой мнения и тълкувания какво в действителност споделя или не споделя той, какво желае или не желае, по какъв начин ще работи партията му в Народното събрание след оповестеното отдръпване на министрите на Има Такъв Народ от кабинета.

Ето някои от реакциите:
" Театро, трудно за гледане "
Гледната точка на политолога Даниел Смилов:

Накратко за изявлението на Слави Трифонов по " Дарик ":

1) Правителството не управлявало добре финансите, само че Слави не знае за какво - били му споделили по този начин " неговите специалисти " ;

2) България изхарчила доста пари и взела доста заеми, което просто не е правилно. Бюджетните дефиците са в границите на плануваното, изхарчените остатъци са за пенсии и енергийни обезщетения, а общата задлъжнялост на страната е по-малка по отношение на предходната година. Водят се договаряния за участие в OECD, имаме действителен късмет за Шенген и за еврозоната, износът и промишленото произвеждане съществено нарастват... Всичко това беше добре показано от Константин Вълков, който не се остави да му приказват врели-некипели...;

3) Слави Трифонов не знае кое е по-добре за България: да продължим дълготрайните контракти с Газпром или не. Затова не може да оцени действителното достижение на ръководството, че се оправя напълно задоволително след прекъсването на газа от Москва;

4) М-А-К-Е-Д-О-Н-И-Я била казусът за напускането на обединението съгласно него, само че неизвестно за какво. Може би тъй като Северна Македония към този момент е подготвена да предложи това, което удоволетворява всичките ни претенции, а и Европейски Съюз е подготвен да е поръчител на осъществяването на изискванията ни.

А приказките какви били Кирил Петков и Асен Василев и какво споделили на Слави, и по какъв начин Политическа партия или Демократична България не ги уважавали е добре да се доразвият и изяснят в някоя механа - там им е мястото, тъй като форумът би трябвало да дава отговор на наличието и дълбочината на аргументацията. В кръчмата могат да се доразвият и тематиките за връзката сред Слави и инспекцията по КПП-та, македонската музика и останалите скъпи винетки от изявлението.

От Има Такъв Народ по този начин или другояче към този момент изиграха своята роля. В три Народното събрание те се пробват да компрометират с клевети, откровени неистини и цяла торба нелепости и глупости различно ръководство на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Сега излязоха от обединението, тъй като решиха, че към този момент са съумели в задачата си. Явно се готвят да употребяват позитивите от откровената си връзка с партиите, против които сякаш се бореха. Без значение какъв брой пъти са се виждали с Доган или Борисов и без значение дали ще има ново държавно управление на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ (+Възраждане) в този парламент или предварителни избори.

Накрая две думи и за естетиката на театрото на интервюирания: от нея лъхаше главно на надменност и главозамайване. Иначе театрото си беше трудно за гледане.


" Събирателен облик на таксиджията-всезнайко "
Причиних си Трифонов по " Дарик ". И най-накрая му разбрах тайната, написа политологът Евгений Дайнов.

Този самоувереност, това безапелационно умозаключение по въпроси, от които явно не схваща нищо - това е доста познато.

Трифонов е сборен облик на таксиджията-всезнайко. Наясно е с всички въпроси, по които другите се чудят, има информация, която единствено той има, всички останали лъжат, единствено той знае.
Дъно.


" Жалко за излъганите хора. Жалко за пропуснатата опция. "
Ето и по какъв начин разяснява изявлението пиар експертът Любомир Аламанов:

Слави Трифонов в изявление за Константин Вълков: " Не утвърждавам ръководството на ГЕРБ, тъй като Борисов управляваше еднолично, самичък взимаше решенията. "

Т. е. не са му проблем раздадените милиарди, унищожените институции, енергийната взаимозависимост от Русия, изнудване на евентуални вложители, превръщането на прокуратура и полиция в наказателен уред, застоя и неналичието на каквито и да е промени, само че му е драма, че Борисов самичък е взимал решения.

Тежкото недоумение на целите в една същинска народна власт, съчетано с голямо его, дава пагубни резултати в политическото държание.

Жалко за излъганите хора. Жалко за пропуснатата опция.

Но и късмет гласоподавателите да схванат, че не би трябвало да гласоподават за популисти с високо его.


" Слави се изнерви... "
Изключителен професионализъм показва Konstantin Vulkov, против извънредно раздразнителния и на моменти арогатен Слави Трифонов в 90 мин. изявление!
Поздравления и за здравите нерви, Косьо!!!

Иначе, резюмето от изявлението звучи по този начин: Слави се изнерви, че го свързват с Движение за права и свободи и мафията на граничен пункт " Капитан Андреево " и се развика на водещия, че не схваща, че Македония е мотива за напускането на ръководещата коалиция!, обобщи журналистът Найо Тицин.


Оформя се стилът на интервютата с дейци на Има Такъв Народ.
" 1. Питат ги какво ще създадат - отговор " не съм гадателка ".

2. Отказват отговор по съответни въпроси, доверявали се на специалисти, които, пусто, сега не са в студиото.

3. Разясняват какви са конституционните процедури - може по този начин, може и другояче, абе народът ще реши.

4. Накрая се хващат за Македония - само че пасаран! ", синтезира видяното анализаторът Ивайло Дичев.



Дичев се включи и с още един опит за пояснение " какво е желал да каже авторът/интервюираният ".

" Въпрос към претърпелите героичното изявление на на Косю Вълков.

Останах с усещането, че Трифонов ще държи крепостните си депутати в Народното събрание, само че няма да смъква държавното управление. Просто е решил да се дистанцира от ръководството като изтегля министрите и го оствя да обира негативи. Оттук нататък парламентарната естрада става предизборна с опция за тематични шантажи.

Правилно ли съм схванал? "
" Три неща изнервят Трифонов "
" 3 неща изнервят Ст. Трифонов:

1. въпроси за Капитан Андреево

2. провалената кандидатура на Каримански за началник на Българска народна банка

3. карцерът на Борисов - без съдружните сътрудници да са известени

За едно е изцяло откровен - че Кирил Петков и Асен Василев би трябвало да бъдат спряни. Това е. Ясно и изрично.

И не, Македония не го интересува въобще - доста слаба игра по тематиката. Язък за целия му театрален опит ", отбелязва Ружа Смилова, учител по политология в СУ.



Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР