Интервюто на Гешев тази сутрин по БНТ ми припомни един

...
Интервюто на Гешев тази сутрин по БНТ ми припомни един
Коментари Харесай

Интервюто на Гешев показа какво ни чака: Бухалка в човешки вид, която гази всякакви стандарти

Интервюто на Гешев тази заран по Българска национална телевизия ми напомни един политически закон, дефиниран от великите братя Стругацки: " след Сивите, постоянно идват Черните " (по Трудно быть богом).

Националната Кошлукова телевизия ни показа идващите 7 години от нашия живот в съсредоточен тип. Въпреки че евентуално най-споменаваното име в това изявление беше моето, че бях забъркан в съществено закононарушение без всевъзможни доказателства и в действителност бях разгласен за главен зложелател на " Империята на злото " (както Гешев самичък назова прокуратурата) - не това е значимото, аз съм привикнал.

Докато гледах, си помислих, че има една една тъжна подигравка. Вероятно пред тв приемниците са били и Пеевски и Борисов, които са се радвали на своя нов " скъпо-платен деловодител " (по личните му думи, с алюзия към ролевия модел Филчев), въоръжен с голяма репресивна власт и нула задръжки от нормативно, професионално-етично или най-малко просветително естество. Запитах се дали си дават сметка какъв брой тънка граница ги дели от това да станат негови клиенти. И, че когато това неизбежно се случи, те ще разчитат на някой от " екстремистите " в демократичната общественост или публицистите и юристите, които през днешния ден чухме да бъдат атакувани, да бранят правата им. Но и това не е най-важното.

Важното е, че ни беше показано новото обикновено. Трябва всички да привикваме с гледката по какъв начин заран по така наречен национална телевизия (кандидат-)главният прокурор от Симеоново със спокойното безсрамие на бухалка в човешки тип ще гази всевъзможни стандарти на възпиране от политическо говорене, ще изостави даже преструвката на неутралност, ще подменя доказателствата в процеса с пропагандни опорки, ще политиканства, развъжда тайни теории, заплашва. И това ще може да се отнася до всеки, дребен и огромен, в политиката и в бизнеса или просто инцидентно на неверното място...

Ако не ви се гледа това изявление или не можете да си го визиите разтеглено до седем години от гражданската си орис - можете да прочетете една друга велика книга на Стругацки " Град обреченный ", там всичко е разказано.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР