Интервюто е публикувано през септември, 2016 г.„Това лято светът направо

...
Интервюто е публикувано през септември, 2016 г.„Това лято светът направо
Коментари Харесай

Андрей Фурсов през 2016 г.: Приоритетът на САЩ е хаотизацията на Европа

 Интервюто е оповестено през септември, 2016 година
„ Това лято светът напряко влетя в турбулентна зона. Да вземем най-шумните събития: Брекзита в Англия, грозящ целия Евросъюз; варшавската среща на върха на НАТО, където в действителност бе оповестена студена война на Русия; опитът за държавен прелом в Турция с 18 000 задържани, в това число стотици генерали; спънките съветски спортисти да вземат участие в лятната олимпиада в Рио; поредицата чудовищни юлски терористични актове в Германия, Франция, Япония, Ирак, Афганистан, Сирия; странните антиполицейски офанзиви от вида на тези в Казахстан и Армения; убийството на журналиста Павел Шермет в Киев… “ Известният историк и журналист Андрей Фурсов разяснява скритите шифри на актуалния свят пред политическия коментатор Евгений Черних.

Ако на следващия ден стартира война...
- Заплашена ли е Русия от трета международна война? Твърде доста признаци за това са налице в сегашния миг.
- Действително безсрамната и разюздана русофобска акция на Запад припомня на предвоенно състояние. Тя върви по всички фронтове, в това число икономическите наказания, ожесточената изразителност на ръководителите на НАТО, „ допинговата офанзива “ против съветските спортисти олимпийци.

Такива акции нормално се водят, с цел да бъде внушено на елементарния човек, че нанасянето на удари по някакво „ изчадие на злото “ е целесъобразно. Определени кръгове на Запад се пробват да спуснат осведомителна завеса над Русия и да я й лепнат етикета на някакъв, дезертьор, на „ неприятното момче “.
По подобен метод британците, готвейки Кримската война от 1853–1856 година, още от 30-те години на ХІХ век стартират плана „ русофобия “. И убеждават европейците в нуждата да се удари Русия. Тогава по нас удря обединението на Британската, Френската, Османската империи и Сардинското кралство.
- Значи войната още веднъж чука на вратата ни?
- Днес обстановката е друга. Имаме завещание от Сталин и Берия – нуклеарното оръжие. Така че самият Запад надали ще рискува да води война срещу нас, най-малко към този момент. Но може да основава проблеми по периметъра, употребявайки като плацдарм Полша и „ прибалтийските джуджета “ или нацистка Украйна. Стратегия на управляемия безпорядък.
- Като в „ арабската пролет “?
- Като методика на дейностите – да. По отношение на обекта – не. Русия не е арабска страна и даже не е общ брой от такива страни. Както Александър Маршал наскоро изпя в своята забележителна ария, обръщайки се към американците: „ Русия не е Виетнам, нито е Босна! “.
Днес целта на Съединени американски щати е хаотизацията на Европа и американската върхушка не крие това.
Игрите на западните тронове
- Но всеки знае, че Европа е най-близкият съдружник на Вашингтон! По отношение на НАТО, на антируските наказания.
- Една от задачите на русофобската акция е, преди всичко, Евросъюзът да се обвърже крепко с Вашингтон, да стане още по-управляем, изостряйки връзките сред европейците и Русия.
- Заинтригувахте ме.
- Хаотизацията се случва пред очите ни. Това са милиони бежанци, залели внезапно Европа, пристигайки от покритите от „ арабската пролет “ страни, от бомбардирана Либия, от изтормозената от ИДИЛ и „ умерените “ терористични организации Сирия, от прилежащите източни страни и Африка…
Така че американците неслучайно проведоха „ арабската пролет “. Знаеха къде се целят. Но дестабилизацията на Европа посредством интервенция „ миграционна рецесия “ е доста по-мащабна част от световната игра, от борбата на западните „ престоли “ за бъдещето.
- Разкрийте тайната!
- Няма загадка. Всички секрети са на масата. За да поддържа стопанската система си без широкомащабна война, англосаксонският „ трон “ Съединени американски щати би трябвало да „ погълне “ няколко стопански системи на Югоизточна Азия. За задачата те измислиха ТТП – Транстихоокеанското партньорство. Търговското съглашение сред 12-те страни от Азиатско-тихоокеанския район. Съединени американски щати, Австралия, Канада, Мексико, Малайзия, Виетнам, Чили, Япония и така нататък То бе подписано на 4 февруари 2016 година Наред са Индонезия, Тайланд, Тайван, Филипините, Южна Корея.
Това обаче е единствено една екзотична закуска. Основното ядене е Европейският съюз. За него американците също са приготвили своето въже за обесване – ТТИП. Трансатлантическото комерсиално и капиталово партньорство. Най-крупната в света зона за свободна търговия сред Съединени американски щати и Европейски Съюз.
Целта е с нейна помощ Европейски Съюз да се трансформира в същото, което Западна Европа сътвори с Източна след рухването на Берлинската стена. Казано в резюме, западноевропейската стопанска система, на която се базира Европейският съюз, ще бъде погълната. Съдейки по документите за двете зони – ТТП и ТТИП – съгласно тях американските транснационални корпорации получават цялостна независимост. Редица страни ще бъдат лишени от суверенитет.
Естествено сходна вероятност не провокира екстаз у западноевропейския „ трон “.
- Не съм чувал за подобен.
- В него влизат английското кралско семейство на Уиндзорите, семейството Ротшилд като топ мениджъри на петнайсетте най-големи финансово-промишлени фамилии, гвелфските по генезис аристократични фамилии от Северна Италия и Южна Германия, Ватикана.
Разбира се, самите „ престоли “ имат своите вътрешни несъгласия. Но пред лицето на общата заплаха те противодействат дружно на основаването на Трансатлантическа зона. Затова договарянията за ТТИП вървят мъчно, подписването на контракта се протака – за огромно отегчение на Обама. В Европа опълчването на цялостната трансатлантизация ще пораства. А в отговор – доста ми се ще да бъркам – най-вероятно ще гърмят гърмежи.
Създаде се любопитна обстановка. За да „ погълне “ Европа, англосаксонският „ трон “ се нуждае от Европейски Съюз, само че отслабен. Така ще му бъде по-лесно да се споразумее с неговото управление в Брюксел. А западноевропейският „ трон “, с цел да провали проектите на съперника, има интерес от разрушаването на Европейски Съюз.
За американците ще бъде мъчно да се договорят с всяка от съвсем 30 страни в Европа. Но даже при положение на триумф времето за оформяне на Зоната ще се проточи.
По този метод двата „ престола “ тласкат Евросъюза към намаляване. Разликата е, че единият желае този развой в един миг да се прекъсне, а другият – да стигне до дъно. Затова бежанската рецесия устройва и едните, и другите. Важното е по кое време ще последва командата: „ Шофьорът да натисне спирачката “.
- Брекзит също ли е игра на „ троновете “? Нали самият Обама обществено съобщи, че е срещу?
- За политиците би трябвало да се съди не по думите, а по делата им. Истината е, че Брекзит е по-сложна дълготрайна маневра. Тук задачата е освен намаляване на Евросъюза. Напускайки Европейски Съюз, господстващата класа във Англия си развързва ръцете.
Първо, в този момент страната ще има опция, както бе и преди, да встъпи в двустранни връзки със Съединени американски щати. Второ, ще може доста по-свободно да взе участие в планове на Китай. Трето, освобождението от оковите на Европейски Съюз ще й помогне да развива своята невидима финансова империя, началото на чието създаване поставя известният английски държавен деятел лорд Маунбатън през 70-те години на предишния век.
И по този начин, да се върнем към терористичните актове. След Брекзит очевидно ролята на Германия и Франция в Европейски Съюз се усили. И внезапно точно те бяха залети от вълна на гнет. Съвпадение?
Кой довя ислямския вятър
- Е, това са методите на ИДИЛ. Какво общо има играта на „ троновете “?
- С ИДИЛ също не всичко е по този начин просто.
Ислямизмът поражда още през 20–30-те години на предишния век и след това се развива като реакция на неспособността на светските арабски режими да решат казуса с икономическото развиване и минималната обществена правдивост.
Почти през цялото време с него работи английското разузнаване МИ-6, от 50-те години се включват и Централно разузнавателно управление на САЩ и Мосад. През 1979 година избухва ислямската гражданска война в Иран, Техеран се трансформира в разсадник на привличане на коренен ислям.
Само че материално-техническата база за световното разширение на явлението, наречено по-късно „ интернационален ислямски тероризъм “, бе обезпечена точно от Съединени американски щати. Това е тяхна „ заслуга “.
- По какъв метод?
- Както Александър Афанасиев отбелязва в книгата си „ Заразената зона “ (ползвам случая да препоръчам на читателите този и другите романи на превъзходния автор), до влизането на руските войски в Афганистан Съюз на съветските социалистически републики и Съединени американски щати организират своето противоборство в Третия свят – било то Азия, Африка или Латинска Америка – предлагайки различни планове за образуване на актуалното общество – социалистически и буржоазен.
Но в действителност става дума точно за актуалните планове. В Афганистан понеслите крах Съединени щати заложиха на силите на архаичния свят, на силите на предишното.
След края на войната в Афганистан укрепилите се ислямисти се разпростряха по целия Близък изток. И започнаха да „ изяждат “ своите „ домакини “.
- От другар Бен Ладен се трансформира в „ терорист номер 1 “ в света съгласно версията на Съединени американски щати.
- После офицерите от БААС, в желанието да си да отмъстят на американците след разгрома на режима на Саддам Хюсеин, повториха хода с потреблението на религиозния фундаментализъм за всемирски цели.
Тези безусловно всемирски хора също взеха решение да възседнат ислямистката вълна. Така бе основана неразрешената в Русия „ Ислямска страна “.
- Която до завладяването на Багдад американците считаха за недъгав филиал на бенладеновата „ Ал Кайда “ в Ирак.
- Много е значимо, че някогашният британски министър председател Тони Блеър призна виновността на англосаксонците за възникването на тази организация.
Повтарям, точно Съединени американски щати със своите дейности в Афганистан през 80-те години дадоха мощен подтик на грозната и дива мощ на ХХI век – ислямизмът. Друг е въпросът, че при започване на века те получиха ответен удар – бумерангът се върна и мъчително удари ловеца. Случи се това, което предсказа в популярната си книга „ Ответен удар “ американският анализатор Чалмърс Джонсън.
Именно този „ ответен удар “ Съединени американски щати се пробваха да употребяват в собствен интерес, определяйки го като „ интернационален тероризъм “. Обърнете внимание: те не нарекоха по този метод нито италианските „ Червени бригади “, нито немската Фракция „ Червена войска “, нито другите аналогични военни групировки от края на ХХ век.
Терминът се появи след провокацията „ 11 септември “, когато на американците им се наложи да я припишат на някого. Разбираемо е – „ интернационално значение “ може да има единствено нещо, накърняващо ползите на Америка или ориентирано против нея. Плюс това, че след края на Студената война и краха на предходния зложелател в лицето на Съюз на съветските социалистически републики трябваше да се измисли и конструира нов съперник на Съединени американски щати и Запада – като „ зло “, противостоящо на северноатлантическото „ положително “.
Ролята на „ злото “ бе отсъдена на интернационалния тероризъм. Но без идейна багра това „ зло “ бе прекомерно разводнено, с цел да послужи за опълчване на Запада. Затова го закачиха за исляма.
Образът на „ злото “ незабавно закупи мощни, грандиозни, привлекателни размери. Как другояче, цялата международна вяра, масив от нации! Именно това, което е нужно на Съединени американски щати и спътниците им.
- Както в Студената война – цялата международна идеология, комунистическата, масивът от социалистически страни. Пред лицето на новата „ заплаха “ може да се навлиза в Афганистан и Ирак, да се устройва „ арабска пролет “!
- Макар да е явно, че огромната част от ислямската теория няма никакво отношение към тероризма.
Към края на XX в. се откри ново световно пренареждане на света, позволяващо на „ интернационалните терористи “ все по-често да излизат отвън контрола на своите куратори и да се оказват в комплицирани връзки на битка и съдействие с тях.
- Как по този начин?
- Ясно е, че крупните политици, какъвто е Обама, нямат контакти с интернационалните терористи. За това си има спецслужби. Централно разузнавателно управление на САЩ, МИ-6, Мосад и други. Те обслужват страни, транснационални корпорации ядра на капиталистическата система, закрити наднационални групи за координиране и ръководство на международно равнище.
И също по този начин в забележителна степен управляват терористичните организации. Или даже ги основават, а по-късно направляват активността им. Впрочем доста кучета побесняват и стартират да хапят стопаните си, само че това към този момент е различен въпрос. Като най-малко, тези организации са инфилтрирани от агентурата на западните спецслужби.
А в случай че приказваме съответно за ислямистите, то техните ползи съответстват с ползите на транснационалните компании, те имат общ зложелател – светската национална страна.
Неслучайно създателят на бестселърите „ Кулисите на терора “ и „ Доларите на терора “ Ришар Лабевиер, който е някогашен основен редактор на френското Radio France Internationale, назовава ислямистите „ кучета, пазители на глобализацията по американски “.
Впрочем за добре осведомената международна публицистика от висока класа не е загадка, че 90% от международния наркотрафик по този начин или другояче е следен от трите най-големи спецслужби на Запада: Централно разузнавателно управление на САЩ, МИ-6, Мосад, а 10% остават за престъпните и интернационалните терористични структури, позволени от агентурата на спецслужбите.
Това не е инцидентно. 50% от банките в света кредитират наркотрафика – бързи, „ живи “ пари, ликвидност, без която тези банки не биха могли да действат обикновено и най-много биха се разорили. Така че и тук ползите на спецслужбите и терористите съответстват.
Необходимо е да се разграничават два типа терористични актове. Тези, зад които напълно явно стърчат ушите на спецслужбите. Като в Ница, където нападението бе особено поръчано за 14 юли, националния празник на французите, Деня на Бастилията. Обикновеният арабин несретник няма да измисли такова нещо. Вторият тип са с темперамент на „ нестимулирани самостоятелни прояви на принуждение “. От вида на „ афганистанския дървар “, намушкал с нож хора във влака.
- Или „ мюнхенският стрелец “, „ сириецът с мачете “…
- Впрочем нещо, което се назовава провокирана психическа зараза. Тези прояви на принуждение също по този начин имат отношение към растежа на обществено напрежение в Западна Европа, която става от ден на ден и повече нестабилно място…
Поредицата терористични актове и огнища на принуждение през юли внушават на немците и французите, че техните държавни управления не управляват обстановката. Което с изключение на всичко останало сензитивно удря по избрана част от европейските елити, по Меркел, Оланд, водачите на Европейския съюз. Играе за по-нататъшното намаляване на Европейски Съюз. Това също не е инцидентно.
И до момента в който сред двете групировки на западния хайлайф, двата „ престола “, се води загадка война за Европейски Съюз, терористичните актове в Европа, уви, ще не престават. Особено в Западна Европа. Та нали „ интернационалният тероризъм “ е средство за ръководство на международните процеси след края на Студената война!
Освен това в целия свят, в Африка, Азия, Близкия изток, ще се усилва броят на зоните, неконтролирани от страните, в които транснационалните корпорации доста добре намират общ език с другите радикали, със същите тези ислямисти. Не на вятъра всички те дружно бият по националната страна, на първо място – светската.
- Как ще се развиват нещата във връзка с Русия?
- На Русия също е отредено място в процеса на хаотизация. Това искрено бе казано от уредника и първи шеф на „ 1ЦРУ в сянка “ – частната американска разузнавателно-аналитична компания „ Стратфор “ – Джордж Фридман. Изводът е елементарен: в случай че искаш мир, готви се за война.

Превод от съветски за "Гласове ": Елена Дюлгерова, 2016 година

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР