Интервю със Симеон Дянков четете в утрешния брой на СтандартНовата

...
Интервю със Симеон Дянков четете в утрешния брой на СтандартНовата
Коментари Харесай

Симеон Дянков номиниран за най-престижната награда за икономическа литература

Интервю със Симеон Дянков четете в утрешния брой на " Стандарт "

Новата книга на някогашния вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков - Europe`s Growth Challenge, бе класирана след петимата финалисти за супер влиятелната премия " Хайек ". Икономическият труд, който още веднъж е в съавторство с известния шведски икономист Андерс Аслунд, излезе от щемпел в края на предходната година с клеймото на Оксфордското университетско издателство. У нас ще се появи през пролетта под заглавието " Предизвикателства на растежа в Европа ".

Наградата " Хайек " на Манхатънския институт е най-престижното отличие за икономическа литература в света. То се дава за книги, които най-добре отразяват визията на австрийския икономист Фридрих Хайек за икономическа и самостоятелна независимост.

Политически мъдрец и Нобелов лауреат (1974 г.), Хайек e създател на основополагащи писания като " Пътят към робството " и " Конституция на свободата ". Хайек е основна фигура във възраждането през 20 век на класическия демократизъм. Наградата " Хайек ", чиято парична стойност се равнява на 50 000 $, е измежду най-щедрите по рода си в света. Тя е учредена като знак на самопризнание към Хайек и с цел да бъдат насърчени други учени да следват неговия образец. Победителят се избира от комитет от уважавани икономисти, публицисти и учени и се оповестява по време на влиятелна лекция в Ню Йорк. Тазгодишният притежател на премията " Хайек " ще стане явен през юни.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР