Интервю с Любена Павлова. Снимка: АКФ Как работят мрежите на влияние

...
Интервю с Любена Павлова. Снимка: АКФ
Как работят мрежите на влияние
Коментари Харесай

„Осемте джуджета“ отвътре: Интервю с Любена Павлова

Интервю с Любена Павлова. Снимка: АКФ

Как работят мрежите на въздействие в правосъдната система ? Кои са основните „ контрагенти “ на търсения някогашен началник на столичното разследване? Доколко високо стига мрежата му на въздействие?

От Антикорупционния фонд /АКФ/ разгласява изявление с ръководителя на съдружие „ План Б “ Любена Павлов а и някогашна брачна половинка на Петьо Петров, именуван „ Еврото “, юрист и някогашен началник на столичното разследване. Тя е и едно от главните лица в следствието за „ Осемте джуджета “, която АКФ разгласява в няколко елементи преди 3 години.

Мотивацията й да приказва, 3 години по-късно , е тъй като се усеща непосредствено застрашена от човек с голямо въздействие в правосъдната система и с помощници на най-високо равнище в нея. Отговорите, въпреки и непълни , дават значима информация за мрежа на въздействие на високо равнище в правосъдната система. Заедно с оповестените преди 3 години елементи на следствието, въпросът към този момент не е дали съществува такава мрежа на въздействие, а кой влиза в нея и до каква степен се простира.

Кои са най-важните акценти?

„ Осмият дирек “ . Следователи, прокурори, съдии и служители на реда на месечна заплата при „ Осемте джуджета “. „ Единственият ресторант, в който отиваш да получаваш пари, а не да даваш. “

Основните остриета . Любена Павлова показва още веднъж двама съществени магистрати като „ контрагенти “ на Петьо Петров – заместникът на основния прокурор и шеф на Национална следствена работа Борислав Сарафов и заместник-апелативният прокурор на София Емилия Русинова .

И членове на Висшия правосъден съвет в кухнята на „ Осемте джуджета “. Имената – „ когато му пристигна времето “ .

За съседа на Петьо Петров на „ Панорамен път “ в квартал „ Бояна “ и негов някогашен сътрудник – Делян Пеевски .

И още за парцелите на висши магистрати в първокласни затворени комплекси отвън столицата.

Като гражданска организация АКФ подхожда сериозно към всяко едно самостоятелно изказване в границите на „ Осемте джуджета “, защото няма средствата да верифицира напълно тяхната меродавност.

Въпреки това, публикуваме това изявление, защото казаното в него дава задоволително значими данни за престъпна мрежа , която в продължение на години е упражнявала непозволено въздействие в правосъдната система. Вярваме, че изявлението ще способства за разкриването на обективната истина, която обаче може да бъде открита единствено в едно всеобхватно и задълбочено институционално следствие.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР