Интервю с Кирилка Епитропова, специалист във финансова компания Tavex. Какво

...
Интервю с Кирилка Епитропова, специалист във финансова компания Tavex. Какво
Коментари Харесай

Кирилка Епитропова: Какво трябва да знаем за обменянето на валута?

Интервю с Кирилка Епитропова, експерт във финансова компания Tavex.

Какво е конкурентното преимущество на Тавекс по отношение на другите обменни бюра?

Едното преимущество несъмнено е това, че локациите ни са доста комфортни за клиентите. Второто преимущество е това, че разполагаме с огромен брой валути, които са непрекъснато налични и имаме алтернатива да изпращаме валутите онлайн посредством пощальон до адрес.

Предлагате закупуване на валута и онлайн. Има ли разлика сред обмена на валута онлайн и този на каса?

Единствената разлика е, че клиентът поема таксата за доставка, за сметка на удобството, че пратката идва до адрес или до комфортен за клиента офис. По телефона се прецизира безусловно всичко, разликата е, че няма по какъв начин да се видят банкнотите авансово, тъй че е нужно и малко доверие на индивида насреща.

Какви са най-честите приоми хората да бъдат излъгани до момента в който обменят валута?

Скритите такси! Много обменни бюра афишират добър курс, само че не и това, че имат комисионни от „ хикс “ % и по този начин курсът се оказва напълно тазличен от оповестения. Също по този начин и подправените банкноти - постоянно би трябвало да се доверявате на несъмнено и потвърдено обменно бюро.

Според статистиката на Българска народна банка неистинските левове като цяло понижават. Попадали ли сте на подправени български левове и какъв брой постоянно се случва това?

Попадали сме, само че не се случва постоянно. Най-често срещаната неистинска банкнота е тази от 20 лв.. Повече подправени банкноти се срещат от непозната валута.

Да поговорим за различен тип пари. Купили ли са българите повече златни монети и кюлчета по-време на празниците и през новата година по отношение на предишните?

Тенденцията по отношение на предходната година е една и съща. Наблюдава се интерес най-вече към онлайн закопуването, защото е доста по-удобно за хора от градове, в които нямаме офиси и няма от къде да си купят някои от нашите артикули. Златните кюлчета и австрийските монети сега доста се търсят най-вече онлайн.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР