Интервю на Вилиана СЕМЕРДЖИЕВАВЛАДИМИР МИХАЙЛОВ е роден на 2 август

...
Интервю на Вилиана СЕМЕРДЖИЕВАВЛАДИМИР МИХАЙЛОВ е роден на 2 август
Коментари Харесай

ВЛАДИМИР МИХАЙЛОВ: Нито една награда не е само твоя

Интервю на Вилиана СЕМЕРДЖИЕВА
ВЛАДИМИР МИХАЙЛОВ е роден на 2 август 1977 година в София. Завършил е британска лингвистика в СУ " Св. Климент Охридски ". Артистичната му кариера стартира с функции в киното - снимал се е допълнително от 70 задгранични продукции, както и във " Възвишение " на Виктор Божинов, " Нокаут, или всичко, което тя написа " на Ники Илиев, в тв сериала " Братя ", продуциран и основан от Краси Ванков. Гледали сме го в тв формата " Маскираният артист ", а при започване на тази година направи възторг с присъединяване си в шоуто за фалшификати " Като две капки вода ", което завоюва безапелационно. Почитателите на мюзикъла приказват с екстаз за функциите му в " Исус Христос суперзвезда ", " Клетниците ", " Фантомът на операта ", " Мамма миа! ", а рок почитателите знаят наизуст песните му с групите " Сафо ", " Сленг ", " Rewind! " и други Владо дебютира на театралната сцена през май т.г. с пиесата " Аз и ти, преди ние " на Светослав Томов, в която играе с Йоанна Темелкова. А най-новата му роля е в снимания това лято филм " Защото обичам неприятното време " - сц. и реж. Яна Лекарска, в който си партнира с Неда Спасова. 
 
- Господин Михайлов, тръгвате на турне из България. Концертните срещи с публиката в разнообразни градове, като се изключи че доставят наслада на меломаните, несъмнено зареждат и вас, музикантите, с доста мощна сила. Наред с познатите и обичани песни на " Сленг ", " П.И.Ф. ", " Сафо ", ще звучат ли и напълно нови или премиерни части? 
- Първият концерт в София мина ужасно, не съм си представял да е разпродаден до дъно, нито че подобен ще е отзвукът от публиката, който усетихме. Работим към момента над сет листа, с цел да дадем най-хубавото от себе си! Включили сме и песента ни с " Rewind! " от сериала " Братя ", следват и още изненади... > СНИМКА РУМИНА ГЕОРГИЕВА
- През годините имате разнороден опит и изяви, само че сякаш " Като две капки вода " дава най-пълноценна опция да покажете всичките си гении и цялата си артистична същина. Този опит какво Ви даде? И какво ново научихте за себе си? 
- " Като две капки вода " ми даде опция да покажа какво мога като актьор на сцена, играл и в мюзикъли, само че и да се предизвикам, да преследвам недостижими за мен цели. За хора като мен това е необикновено предизвикателство и опция. Дадох всичко от себе си и публиката го оцени, усетих поддръжката и любовта на хората. Това не е просто шоу за фалшификати, имаш опция да докоснеш хората доста надълбоко. 
СНИМКИ ELI DELI
- Наскоро още веднъж представихте на Античния спектакъл в Пловдив " Исус Христос суперзвезда ". Споделяли сте, че от дете мечтаете да изиграете ролята на Юда? Защо, с какво Ви притегля този персонаж? Всъщност в мюзикъла Юда по-скоро е показан като колебаеща се и спорна персона, не като невъзмутим изменник, а като комплициран човек, който се терзае от изпитваната неустановеност по какъв начин е вярно да постъпи.  
- Така е. Може би тъкмо поради спорната му същина, Юда ми е толкоз забавен от дете, подобен съм и аз. Този персонаж е доста жизнерадостен и, показан в една човешка светлина, както в рок-операта, ти в действителност се свързваш с него и той те повежда на личното ти странствуване във вярата ти. Много забавен опит е " JCS ", новаторско за времето си произведение и доста настоящо и до през днешния ден. Постановката на Веселка Кунчева прелестно борави с тази новост и надгражда като хрумвания всичко, което съм виждал през годините, а аз съм почитател от дребен. 
СНИМКИ ELI DELI
- Денис Топал от сериала " Братя " е различен комплициран човек, който първоначално възприемахме като безсърдечен и безсрамен изверг. Но с развиването на сюжета и на облика нещата се оказаха по-многопластови. Какво изпитвате Вие към него и въобще към " негативните " герои, които пресъздавате? 
- Открих в този воин опция да опитам най-различни неща актьорски, а и да отработя личните си проблеми и да се боря с демоните си. И аз, и сътрудниците ми се хвърлихме с голямо предпочитание да оправдаем героите си в тази история, в която никой не е единствено добър или единствено неприятен. Опитах се да направя от този воин някой, с който феновете да се оприличат, да си задават въпроси от вида - какво бих направил аз, в случай че любовта ми беше заложена на карта. 
СНИМКА РУМИНА ГЕОРГИЕВА
- Имате в репертоара си още " Фантомът на операта ", " Клетниците ", " Мамма миа! " - известни и обичани мюзикъли на публиката по целия свят. Как се пренастройвате - един ден играете мюзикъл, на другия изнасяте рок концерт, в това време снимате филм или репетирате на театралната сцена? 
- Единственият метод е да починеш малко, да презаредиш, желае ти се да имаш дни сред тези изяви, само че някой път имаш часове, даже минути. Не е елементарно, само че си заслужава. Не бих избрал различен метод на живот, одобрявам тази динамичност. Разбира се, би трябвало да си свършиш домашното, това е обвързвано със солидна подготовка, би трябвало време и за това. 
- Друг миг от Вашата кариера е присъединяване Ви два пъти на " Евровизия ". Освен по основаването и осъществяването на песните, имате усещания и на място от атмосферата и от участниците онлайн. Успяхте ли да разберете кое прави спечелили песните, които печелят този конкурс? 
СНИМКИ ELI DELI
- Атмосферата на този конкурс е невероятна. Бързо разбрах, че състезанието има милиони лични почитатели по света и че те имат своите любимци. Тук няма формула.
Кристиан Костов, с който бяхме дружно там, беше може би най-солидният реализатор в неговата година, песента ни беше страхотна. И тогава се появи нещо, може би още по-специално, португалската ария, която просто стоеше като черешката на тортата и никой не може да отхвърли резултата, който тя има над публиката, дружно с осъществяването онлайн.
Има прелестни песни, само че в изкуството има един възвишен фактор, една магия, която протича през създателя и тя е от горната страна. Разбира се, в изкуството не може да приказваме за съпоставяне, по-скоро за влияние. Понякога, коства ми се, е въпрос и на миг. 
СНИМКА ВЛАДИМИР ПЕТКОВ
Получавали сте разнообразни награди - каква стойност имат за Вас и по какъв начин Ви влияят, от една страна - оценките на Вашето творчество и осъществяване, и от друга - възторгът, с който публиката Ви посреща на другите подиуми? 
- Миша, жена ми, ми се кара, че физическите ми награди са разпилени сред родители, къщи, другари и не се грижа да си ги събера. Аз правя оценка надълбоко всяко отличие, само че значимото за мен постоянно е пътят до такава степен, както и хората, с които съм го вървял. Нито една премия не е единствено твоя, по тази причина и не ми е значимо да стои навръх моята стена. Стига ми споменът за тези моменти. 
- Имате огромен опит в киното - в български и задгранични продукции, и на сцената, както и в дублажа. Има ли нещо, което е представлявало по-голяма компликация или предизвикателство за Вас и от какъв темперамент? 
- Не недооценявам нито една професионална задача, само че най-трудно е да има баланс у дома. На това се изучавам към момента. 
СНИМКА РУМИНА ГЕОРГИЕВА
Интересувате ли се, следите ли държавната политика във връзка с културата? Смятате ли, че един по-висок % от Брутният вътрешен продукт, възложен за просвета, би съдействал за основаването на повече филми, спектакли, за развиването на културни институти и свободни актьори от разнообразни изкуства? 
- Смятам, че е срамно страната да отделя 0,4 % за просвета от бюджета. Има типове изкуства, които напълно зависят от тези пари, и е смешно да се вършим, че не е по този начин. Операта и някои форми на спектакъл, класическите концерти, националната музика са жанрове, които са част от културното завещание във всяко общество. Въпросът е на какво желаеме да учим децата си, коства ми се. 
- Баща сте на три деца - по какъв начин би трябвало да насочваме и възпитаваме децата в интерес и обич към изкуството в тези ранни години, когато попиват всичко с необятно отворени очи и души, построяват светоглед, усет и схващане за стойностните неща в живота?
- На стойностни творби на изкуството, на добродетели, на самообладание и човещина. За благополучие, към момента имаме образци за тези неща, нека не ги затрием. >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР